Ghost of Tsushima: a történet és a környezet

Az Egyesült Királyság hivatalos PlayStation magazinja eléggé spoileres területekre tévedt a Sucker Punch következő játékáról.

A PSU-n találtuk a következő részleteket, de mielőtt belemennénk, kötelező kör: SPOILEREK KÖVETKEZNEK, CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE ÉRDEMES TOVÁBB OLVASNI.

Szóval a Ghost of Tsushimáról eddig is tudtuk, hogy a mongol inváziókísérletek során játszódik (nem nagyon jött össze nekik, ezért a kísérlet kifejezés…). Most már pontos időszakot is mondhatunk – 1274 és 1281 közé tehető a történet, aminek főszereplője Jin Sakai lesz. Ezt a szamurájt a nagybátyja, Shimura tanította ki. Shimura pedig eléggé befolyásos személynek mondható: Tsushima-sziget lordjáról beszélhetünk. Ez a sziget félúton van a Koreai-félsziget és Honshu között.

Jin gyorsan a mongol invázió ellen ragad fegyvert, ám Tsushima szigetet lerohanják. Ezért Jinnek és Shimurának menekülnie kell, és Jin rádöbben, hogy a nyers erő a mongolok ellen abszolút nem győztes stratégia. Emiatt a ninják tudománya felé fordul, és elsajátítja a Szellem útját (Way of the Ghost), amivel lopakodva, feltűnésmentesen elteheti láb alól a túlerőben levő mongolokat. Jin gyorsan egy Robin Hood-szerű figura lesz: az elnyomó mongolok ellen harcol, hogy megvédhesse Tsushima embereit, igaz, ezzel kb. ő lesz első számú közellenség a mongolok szemében.

Jin ellenállására felfigyel Khotun Khan, ami a való életben létezett Kublai Khan játékbeli elképzelése. Ő anno az ázsiai mongol terjeszkedést vezette, és minden erejével azon lesz, hogy Jint eltapossa (plusz az általa képviselt értékek megszüntetését is célul tűzte ki).

Ez egészen jól hangzik – a Ghost of Tsushima a tervek szerint június 26-án jön, kizárólag PlayStation 4-re, de nem árt itt kétkedni: a koronavírus miatt a The Last of Us Part II-t is elhalasztották május végéről, és a Naughty Dog alkotásáról most nem is tudjuk, hogy pontosan mikortól is játszhatjuk azt. Úgyhogy itt is lehetséges egy kis halasztás. Jó lesz előre felkészülni a rossz hírre.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu