A PlayStation 4 és az Xbox One elavult, állítja a Halo társalkotója

Tipikus: amint közelítünk az új konzolok megjelenéséhez, úgy kezdünk hallani negatív véleményeket a régiekről. Ezt tette Marcus Lehto is.

Lehtót úgy ismerhetjük, mint a Halo társalkotója, így azért van tapasztalata sok. Mostanában a Disintegrationön dolgozik amúgy. Lehto azt nyilatkozta a VGC-nek egy interjúban, hogy a next-gen konzolokban (PlayStation 5, Xbox Series X) levő SSD-k jóval gyorsabbak lesznek a PlayStation 4-ben és az Xbox One-ban található hagyományos HDD-knél, így gyorsabb töltési időkre és játékbeli rendszerekre számíthatunk.

Szerinte a PlayStation 5 az SSD I/O teljesítmény tekintetében jobb lesz az Xbox Series X-nél, de mind a két konzol nagy hasznot fog hajtani az SSD-k alkalmazásából, így jóval kiterjedtebb tartalmakat lehet streamelni (hardveren belül, nem Google Stadia-szerű streamelésre kell gondolni). Így nem kell a fejlesztőknek elbújnia a filmjelenetekkel álcázott töltések mögé. Hozzátette, hogy így simább, dinamikusabb élményekben vehet részt a játékos, így nem fordulhat elő az, hogy egy percig egy töltőképernyőt kell bámulnia (vagy rosszabb esetben még tovább…).

A kurrens-gen konzolokról pedig azt mondta, hogy a next-gen masinákban levő SSD-k használata miatt lelkes, de nehéz már számára a jelenlegi platformokkal foglalkoznia, mert már jó hét éve velünk vannak (vagy legalábbis velük – a fejlesztők a fejlesztőkészleteket már 2013 tavaszán megkapták…), és egy olyan hasonlattal élt, hogy a rájuk történő fejlesztés olyan, mintha a kőkori masinákra kellene alkotnia valamit. Ez azért eléggé nyers tőle.

Ennél lehetett volna finomabb megfogalmazással is élni, de ebbe nekünk nincs beleszólásunk – jó, a két kurrens-gen konzol tényleg korosodik, de azért a PlayStation 4 így is a világ egyik legjobban fogyó konzolja lett. A PlayStation 2 szintjét talán nem fogja megütni, de közel juthat hozzá. És mindezt főleg csak az SSD miatt mondani eléggé… merész.

A PlayStation 5 és az Xbox Series X is az év végén érkezik.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu