Meghalt Dimitri Diatchenko, gamer szinkronszínész és színész!

Újabb tragédia rázta meg a gamer szinkronszínész világot: 52 éves korában meghalt Dimitri Diatchenko, a rengeteg orosz akcentusú videojátékos karakter szinkronszínésze és többek között az Ideglelés Csernobilban, vagy a Kemény motorosok sztárja is.

Diatchenkóra holtan találtak a floridai Coral Gables-ben található otthonában, miután a családja három napja nem hallott felőle. Értesítették a rendőrséget, akik rátörték az ajtót. A 52 éves színészt sztárját azonban már nem lehetett megmenteni. Bár a halála okát hivatalosan nem közölték, az ügynöke szerint szívroham vetett véget életének, amely annak is betudható, hogy Diatchenko egy héttel korábban elég komoly elektromos áramütést szenvedett, amikor valamin dolgozott.

Dimitri Diatchenko neve egyaránt jól ismert a filmes és videójátékos szakmában is. A leadben említett két filmen kívül szerepelt az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában, a GI Jane-ben, a Gyilkos elmék vagy a CSI Miami helyszínelők, az Így jártam anyátokkal című sorozatokban.

A videojátékok terén pedig olyan klasszikus, főként orosz, vagy ukrán származású karaktereknek kölcsönözte a hangját (és néha külsejét is), mint Nikolai „Sledge” Slidjonovitch a Quake 4-ben, Oleg Vlodnik parancsnok a Command & Conquer: Red Alert 3-ban, Sandman a Spider-Man: Shattered Dimensions-ben, Moskvin ezredes a Metro: Last Light-ban, továbbá szerepelt Medal of Honorokban, Call of Duty-kban, az Uncharted- és az új Tomb Raider-trilógiában is. Tehát azáltal, hogy meghalt Dimitri Diatchenko, egy rendkívül sokat foglalkoztatott, tehetséges, nagyszerű gamer szinkronszínészt veszítettünk el.

A színész San Franciscóban született, apja ukrán, édesanyja svéd származású volt. Első szerepét Demi Moore mellett kapta a G.I. Jane-ben. Ezek után számtalan filmben és sorozatban szerepelt, legutóbb pedig a Tini nindzsa teknőcök sorozatban játszott, első videojátékos munkája a 2005-ös Medal of Honor: European Assault volt.

Nyugodjék békében!

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu