Felnőtt besorolást kaphat a Cyberpunk 2077: a fejlesztők „nem vacakolnak”

A CD Projekt RED játéka a júniusi E3-helyettesítő IGN programban, a Summer of Gamingen is ott lesz.

A múlt héten a brazil korhatár-besorolás bizottsága értékelte a Cyberpunk 2077-et, ami 18+-os, tehát felnőtt besorolást kapott. (Ilyesmit kapott arrafelé a legtöbb Grand Theft Auto mellett a God of War: Ascension, a Fallout: New Vegas, a Call of Juarez, és a Beyond: Two Souls is.) Ezt ők törölték, de a Redditen már megmenekítették, hogy mikre számíthatunk: durva nyelvezet, vér, csonkítás, grafikailag ábrázolt szexuális kapcsolatok, öngyilkosság, kegyetlenség, droghasználat, prostitúció, meztelenség, és még sorolhatnánk. A CD Projekt nem reagált a szivárgásra hivatalosan. Nem hivatalos módon viszont igen – Paweł Sasko, a játék vezető küldetéstervezője a Twitteren igen: „Meglepődtetek? Mi nem sz__ozunk.”

Az ESRB (az amerikai besoroló bizottság), a PEGI (európai) még nem értékelte a Cyberpunk 2077-et, illetve az ausztrál sem (itt még fenn akadhat a rostán a lengyelek belső nézetes akció-RPG-je) – mivel a stúdió tavaly nyíltan kifejezte, hogy digitalizált mozgású szexjelenetek is lesznek a játékban, az ESRB a nyílt szexuális jelenetek miatt azonnal AO (Adults Only – csak felnőtteknek értékesíthető) besorolásba teheti, ami az eladásoknak árthat, és a boltok sem nagyon vállalják az AO-s játékok fizikai kiadásainak értékesítését. Ha trükköznek a kameraállással, akkor megúszhatják egy M-es (Mature – eggyel az AO alatti, de ez is felnőttként fordítható) értékeléssel. Furcsaság: Adam Badowski, a CD Projekt RED vezetője korábban azt mondta, hogy a besoroló bizottságok „túlnyomó többsége” már értékelte a Cyberpunk 2077-et.

Az IGN szintén a Twitteren írta, hogy a Summer of Gaming online rendezvényben fel fog bukkanni a Cyberpunk 2077 is, talán egy új trailerrel, esetleg játékmenettel, amit az E3-ra, esetleg a Gamescomra terveztek volna. Úgyhogy júniusban biztosan látni fogjuk valamilyen formában a lengyel stúdió alkotását.

A Cyberpunk 2077 szeptember 17-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Google Stadiára és PC-re, de már megerősítették, hogy egy Xbox Series X változat is lesz. A PlayStation 5 esetében még egy nagy kérdőjel van.

Forrás: PCGamer, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu