Ghost of Tsushima: új videó, amelyből megismerhetjük a főhős háttértörténetét [VIDEO]

A Sony a Ghost of Tsushima új videó megjelenésével próbálja csökkenteni a várakozás kínját, amelyben Jin Sakait, a főszereplő háttértörténetét láthatjuk.

A PlayStation Magyarország Facebook oldala (és PR kommunikációja) nem éppen a sebességéről híres, így nekünk most az angol oldalra kellett felnéznünk, hogy a Ghost of Tsushima legújabb trailerét megnézhessük.

Az idei nyár The Last of Us 2 utáni második legnagyobb Sony PlayStation durranását, a Ghost of Tsushimát az inFamous-sorozatról és az egyik legjobb PS4-exkluzív, az inFamous: Second Sonról is elhíresült Sucker Punch fejleszti majd, amely a koronavírus, illetve a Sony ide-oda tologatott megjelenési dátuma miatt majdnem egy hónappal hátrébbkerült és július közepén jelenik majd meg. Hogy addig is legyen lelkierőnk élezgetni a katanánkat, a Sony PlayStation külföldi Facebook oldalai egy videót adtak közzé, amelyben Jin Sakai múltjába nyerhetünk bepillantást.

A videó szerint Jin Sakait, a Ghost of Tsushima szamuráj harcosát a nagybátyja, Shimura-san képezte ki egészen fiatal korától kezdve, hogy a „legpengébb” (haha, elnézést, muszáj volt) szamuráj legyen egész Japánban. Ugyanakkor, amikor a mongol hadsereg lerohanja Japánt, a fiatal szamuráj kénytelen más módszereket is használni, hogy a Tsushimát ostromló félelmetes ellenséggel megbírkózhasson.

Vége tehát a szokásos szemtől-szembe, a naplementében elkövetett szamurájpárbajoknak, nindzsa módjára kell lopakodni, és hátulról támadni. Igaz, ettől még Sakai nem lesz „shinobi” (a nindzsa eredeti elnevezése), de régivágású Shimura-san torkán épp fennakad a szaké, hogy az unokaöccse faképnél hagyja az ősi szamuráj hagyományokat.

Sakait persze ez nem tántorítja el és új szövetségeseket próbál találni, miközben végig járja a teljes Tsushima régiót, hogy a mongol Khotun kánt és seregeit legyőzze. Ezen héten egyébként a Sucker Punch gameplay videóról is ígérte, hogy rövidesen közreadják, így a játékra való kínzó várakozást jobban fogjuk bírni. Aki pedig már nagyon nem bírja ki a „szamuráj-adagja” nélkül, annak addig is a Nioh 2-őt tudjuk PlayStationön ajánlani (a tesztünk rövidesen elkészül), vagy esetleg PC-re a nemrég Steamen ingyenessé vált Total War: Shogun II-őt.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu