Diablo II Resurrected: idén egy felújított kiadással készül a Blizzard?

A Diablo II remasterelése többször is pletyka volt – de talán nem véletlenül.

Egy francia website, az Actugaming szerzett információkat a Diablo II felújításáról, ami Diablo II Resurrected néven futna. A feltámasztott játék (az alcím ugyanis pont ezt a jelzőt jelenti angolul) elvileg a Vicarious Visionsnél készül. Ők voltak a felelősek például a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy-ért, ami 2017-ben PlayStation 4-en, egy évvel később pedig PC-n, Xbox One-on és Nintendo Switch-en is nagy sikert aratott.

Állítólag a fejlesztés tempójától függ, hogy mikor jöhet a bejelentés, de jó esetben a Summer Game Fest során, tehát a május-augusztus időszakban jöhet a Diablo II: Resurrected hivatalos megerősítése. Ha az (Activision) Blizzard ki akar velünk babrálni, akkor megvárat minket a kiadógigász, és a BlizzConig nem fog hivatalos részleteket mondani, de ott kapásból egy megjelenési dátummal támadhatnak le minket. Arról pedig már részben döntöttek a cégen belül: 2020 utolsó negyedéve a cél, így október-december környékén érkezhet a Diablo II Resurrected. Mivel a BlizzCon november elején van, valószínűleg december elejét tűzhették ki megjelenési időszaknak.

Az Actugaming két, korábbi Blizzardos témában már megbízhatónak bizonyult. A Diablo IV-ről, illetve az Overwatch 2-ről is pontos részleteket közölt a tudósítójuk, aki most a Diablo II Resurrectedről tájékoztatta az internet olvasóit. (Arról a két játékról pedig már közel fél éve semmit sem hallottunk. Talán annak is itt volna az ideje, nem?)

Novemberben még arról írtunk, hogy a Diablo II eredeti assetjei (textúrák, programkód, ilyesmi…) odavesztek, és erről a Diablo-sorozat három alkotója, Max Schaefer, Erich Schaefer, és David Brevik beszélt. Emiatt egy remaster ilyen formában lehetetlen volna, és csak úgy lehetne ilyesmin dolgozni, ha nulláról kezdik a fejlesztők az egészet. Lehet, hogy a Vicarious Visions pont ezt csinálja?

A végén – mint mindig – kihangsúlyozzuk: semmi sem hivatalos ebből, így érdemes visszafogottan kezelni az információkat.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu