The Medium: a jelenlegi konzolokon nem lett volna ugyanilyen

A Bloober Team (akik amúgy az Observerből is készítenek egy PlayStation 5, Xbox Series X verziót…) úgy gondolja, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One nem kapta volna meg a teljes elképzelést a The Mediumból.

Az Inside Xboxon több játékot is bejelentettek, illetve megerősítettek a már ismert címekből minimum egy Xbox Series X verziót (de azóta pár cím, pl. a Scarlet Nexus és a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 is megerősített egy PlayStation 5 verziót, az előbbinél pedig a PlayStation 4/Xbox One/PC triót is megnevezték), de volt ott két kivétel. Az egyikük az echte H. R. Giger-stílusú Scorn (eddig csak PC-re tervezték, de most már Xbox Series X kiadás is készül), a másik pedig a Bloobertől a The Medium – ezek esetében szó sem esett a kurrens-gen változatról!

Wojciech Piejko, a játék vezető tervezője a GameSpotnak elmondta, hogy a The Medium első koncepciója már 2012-ben megszületett. Azóta változtak az elképzelések, de szerinte csak a next-gen konzolok lesznek képesek arra, hogy megfelelő kivitelezésben részesülhessen a pszichológiai horror, aminek nem csak a Bloober Arkadiusz Riekowskija ír zenéket, hanem a Silent Hill franchise-zal nagyot menetelő Akira Yamaoka is.

Piejko most még nem beszélhet a játék szerintük legfontosabb funkciójáról, de a játékmenetet mechanikáját olyan két világ köré építették fel, ami teljesen nem működne a kurrens-gen konzolokon. Ez pedig szerinte megkülönbözteti majd a többi játéktól a The Mediumot, és ennek még valamilyen szabadalma is van. Ezért készíti a lengyel stúdió a játékot Xbox Series X-re és PC-re. Végül pedig az SSD-t is dicsérte, aztán a konzol teljesítményéről is elismerően nyilatkozott.

A The Medium az év végén érkezik Xbox Series X-re és PC-re. Lehetséges, hogy ez a játék nem kap PlayStation 5 verziót (vagy csak egy év múlva). Talán pont azért, mert ezt a csapatot is felvásárolhatta már a Microsoft az Xbox Game Studios-bővítés érdekében? Nem lepődnénk meg ezen sem.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu