[Inside Xbox 2020] – Scarlet Nexus: anime RPG, ex-Tales fejlesztőktől [VIDEO]

A Tales of… sorozat korábbi tagjai megmaradtak a Bandai Namco-n belül, de új, cross-gen projektbe vágták a fejszéjüket, a Scarlet Nexus anime RPG-be.

A Scarlet Nexust a Bandai Namco Studios fejleszti, és jelenleg csak a két Xbox konzolra (Xbox Series X, Xbox One) van bejelentve, mégpedig Smart Delivery támogatással. Keita Iizuka, a játék producere szerint a next-gen konzolok teszik lehetővé a Scarlet Nexus teljes potenciáljának elérését. (És a többes számos fogalmazás miatt gyanítjuk, hogy lesz ebből egy PlayStation 5, PlayStation 4 verzió is…) Hozzátette, hogy dinamikus animációkkal teljesen interaktív, valós idejű harcokat láthatunk így nagy frame rate-tel és felbontással. Stephen Akana, a Bandai Namco amerikai senior brandmenedzsere pedig azt mondja, hogy a Scarlet Nexusszal meg szeretnék változtatni a JRPG-kről alkotott véleményünket. Ezért használnak futurisztikus stílust és egy kifinomult harci rendszert, amiben a stratégiai tervezést a gyors mozdulatokkal kombinálták. Mivel a Tales of Vesperia csapatából többen is dolgoznak a játékon, több évnyi tapasztalatot és kreatív szabadságot láthatunk a next-gen konzolok ereje mögött. (És itt is az a fránya többes szám…)

A Bandai Namco sajtóközleményéből azt is megtudtuk, hogy a távoli jövőben felfedeznek egy pszionikus hormont az emberi agyban, és így érzékfeletti erőre kap az emberiség, ami miatt a világ is szépen megváltozik. Az új korszak elején viszont felbukkannak a mutánsok (Others – szó szerint Mások) az égből, és éhesek. Ezzel még nem is lenne baj, de a sültkrumpli helyett emberi agyakat zabálnának, és ha ez nem lenne elég baj, a hagyományos támadások nem sebzik őket. Az új erőre kapott emberek (a pszionikusok) az OSF-be (Other Suppression Force) szerveződnek. Ez a harci alakulat lett az emberiség utolsó védvonala.

A játékban Yuito Sumeragit irányítjuk. Ő egy OSF-újonc, és azért csatlakozott, hogy olyan jó pszionikus ember lehessen mint az, aki még gyerekként megmentette őt. Telekinézisben egész ügyes, és New Himuka futurisztikus városában ki is kell használnia a képességét. Úgyhogy hozzávághatunk a Másokhoz pár tárgyat ebben az „agypunk jövőben”, amiben egy összetett sztorira számíthatunk.

A sajtóközlemény végén még említik, hogy az Xbox Play Anywhere is támogatott. Tehát ezzel echte elárulták, hogy MINIMUM Windows 10-re is készül a megjelenési dátummal még nem rendelkező Scarlet Nexus anime RPG. Gratulálunk, elhintették több módon is, hogy multiplatform fejlesztésről beszélhetünk! Viszont érdekes a nyugati sci-fi és az anime stílusának keveréke.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu