PlayStation VR 2: kevésbé szédülünk majd el tőle?

A Sony egy új PlayStation VR 2 szabadalmat védetett le, és ez nagyon is ígéretesnek tűnik.

A kinetózis, magyarul légi/tengeri/utazási betegség elég nagy probléma néha a PlayStation VR használata közben. Ez a fogalom egy tünetegyüttest takar, ami a látási ingerek és az egyensúly-érzékelés közötti ellentétek miatt történik. Kábultság, hányinger, rossz közérzet, szédülés – ilyesmi talán az olvasókkal is megtörtént a PlayStation VR használata után, rosszabb esetben aközben (is).

Ezt akarja a Sony valamelyest csökkenteni. A szabadalom jellemzése szerint lesz az új PlayStation VR-hoz egy olyan rendszer, ami csökkentené a szédülést, és lenne egy olyan program, ami tovább redukálná a játék közben nem éppen kellemes érzéseket. Lenne egy olyan alkatrész is, ami megrázná a VR-headsetet viselő játékos fejét, miközben viseli a PlayStation VR 2-t (vagy akármi is lesz az új Sony VR-kütyü neve). Ez papíron jól hangzik, de gyakorlatilag még nem tudjuk, hogy mennyire működőképes a koncepció. (És nem mindig valósul meg az, amit levédet egy cég.)

Van egy másik szabadalom is, ami viszont más témával foglalkozna. Az új PlayStation VR a hozzá használható kamerával és a testünkre rakott szenzorokkal a teljes testünket nyomon követné (lásd a második képet). Ezt persze alaposan be kellene kalibrálni, és lesz is erre megoldás is a szabadalom jellemzése szerint. A kezeinkre és lábainkra tehető mozgásreceptorok továbbítanák a jeleket a kamera felé, hogy pontosabb, esetleg nagyobb elmerülést kínáló játékok, élmények is megvalósulhassanak.

Persze itt is még erősen kérdéses, hogy a Sony felhasználja-e a két szabadalomban jellemzett ötleteket. Még be sem jelentették az új PlayStation VR-t, csak annyit mondtak, hogy a PlayStation 5 sem fogja elhanyagolni a virtuális valóságot. A koronavírus miatt viszont lehet, hogy tényleg csak 2021-ben érkezhet az erősebb PSVR, ami talán képes lesz az elődjének (?) sikerét folytatni: a Sony VR-készüléke ugyanis az eddigi legtöbb példányban elfogyott headset.

Talán a nyáron bejelenti a Sony az új PlayStation VR 2-őt is.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu