„Nem fog csúszni a PlayStation 5 a koronavírus miatt, a marketingről korai ítélkezni” (Sony)

A Sony szerint a koronavírus-világjárvány nem tett keresztbe a cég PlayStation 5 kiadását érintő terveinek.

A Sony az április elsejével kezdődött üzleti évre vonatkozó előrejelzésében azt mondja, hogy a PlayStation 5 továbbra is a tervek szerint, azaz valamikor év végén jut el a boltokba,  és a Sony Interactive Entertainment first-party alkotásaival, illetve a SIE partnerstúdióinak játékaival kapcsolatban sem merült fel komolyabb probléma a játékfejlesztés során, azaz a COVID-19-et ilyen tekintetben átvészelték.

A közleményük szerint a PlayStation 4 gyártásában egy kisebb probléma azért volt, ugyanis az alkatrészek ellátáslánca nem volt tökéletes, a rövidtávú keresletre koncentrálnak és az értékesítések is jól haladnak, majd hozzátették, hogy a PlayStation Plus és a PlayStation Now előfizetőinek száma nőtt, illetve a PlayStation Store-os vásárlások aránya is jelentősen megugrott. (Erről tegnap már beszéltünk.) A PlayStation 5 esetében pedig bár van pár tényező (pl. otthonról dolgozó alkalmazottak, nemzetközi utazásban felmerülő korlátozások), ami a tesztelési folyamatokban és a gyártósorokban fejtörést okozott, a hardveres és szoftveres fejlesztés jól halad, és minden a tervek szerint történik.

Ahogy ilyenkor szokásos, a Sony a pénzügyi jelentés során megválaszolt pár befektetői kérdést. Erről írt a Bloomberg egyik újságírója, Takashi Mochizuki a Twitteren. Volt egy olyan kérdés, hogy a PlayStation 5 marketingje lemaradt az Xbox Series X-hez képest, és hogyan értékelnék a PlayStation-csapat munkáját. Erre Hiroki Totoki, a Sony Corporation pénzügyi vezetője válaszolt. Szerinte a Sony stratégiailag megfontol mindent, de minden tőlük telhetőt megtesz a cég, és a marketinggel kapcsolatos értékeléssel ő még várna. Ő megvárná a PlayStation 5 értékesítési eredményeit, mert attól függően lehetne csak megfelelően értékelni a Sony marketingjét.

Hivatalosan még nem tudni, hogy a Sony mikor is tervezi normálisan is bemutatni a PlayStation 5-öt, de több pletyka is azt mondja, hogy június 4-e, esetleg június eleje-közepe is időt adhat erre. A konzol tehát az év végétől lesz kapható. Errefelé talán csak szürkeimportban. Bele sem merünk gondolni, hogy mennyiért.

Forrás: Gematsu, PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu