Ebb Software: a CPU-k nagyobb fejlődést eredményeznek, mint az SSD-k

A Scorn fejlesztői úgy gondolják, hogy nem az SSD-k fognak nagyobb teljesítmény-, és minőségbeli ugrást hozni a következő generációban, hanem a processzorok.

Az MSPowerUser meginterjúvolta Ljubomir Peklart, a Scorn rendezőjét. Ez volt az egyike azon kevés játékoknak, amikre felfigyeltünk az Inside Xbox közvetítés során. A Scorn-t még 2017-ben megtámogatták egy Kickstarteres közösségi támogatással, de aztán jó ideig semmit sem hallottunk a belső nézetes túlélő horrorról, amit elég erősen inspirált H. R. Giger munkássága. (A múlt héten írtunk már a játékról.)

Peklar azt mondja, hogy mindenki az SSD-t tekinti nagy dolognak, és bár igen, sokat fog a javuló tárhely segíteni az assetek mozgatásával és betöltésével, de a legnagyobb bökkenő a jelenlegi generációban szerinte inkább a processzor. Úgy véli, hogy a kurrens-genben problémákat okozó CPU-k leváltásával a next-gen jelentős különbséget fog felmutatni a mostani procikkal összevetve. (És tény, a PlayStation 4 és az Xbox One is az AMD Jaguar alapú processzorait használja, és ahhoz képest a PlayStation 5 és az Xbox Series X által is alkalmazott Ryzen Zen 2-alaú CPU-i jelentősen jobbak lesznek.)

Peklar elmagyarázta, hogy miért csak Xbox Series X-re készül a PC (Steam, GOG, Microsoft Store) mellett a Scorn – nem akarták a kurrens-gen konzolokra megvalósítani, mert 60 FPS frame rate-et szeretnének a fejlesztők, és az nagy áldozatvállalás nélkül majdnem lehetetlen volna. Szerinte a következő generáció a kevesebb időpazarlásról, a kifinomultságról és a gyors reakciókról szól (nem telik el sok idő a kontrolleren a gomb lenyomása és a játékban a gombtól függő cselekedet között). Szerinte a Microsoft rosszul kommunikált az Inside Xboxról, mert a nézők több millió dolláros költségvetésű AAA játékokra vártak, hogy azokkal bemutassák a next-gen vizualitást és a játékmenetet, de ugye nem ez történt.

A szerb Ebb Software játéka, a Scorn elvileg az év végén érkezik Xbox Series X-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu