„Hülye” ötletnek indult a PlayStation 4 játékmegosztó videója [VIDEO]

Néha tényleg a hülye ötletekkel lehet nagyot kaszálni! Ezt bizonyítja Adam Boyes elképzelése!

2013-ban úgy jelentette be a Microsoft az Xbox One-t, hogy internetkapcsolatot igénylő konzol lesz, ahol a használt játékokat nem lehet csak úgy kölcsönadni másoknak. Erre reagált a Sony ezzel a videóval.

Adam Boyes, aki korábban a Sony Interactive Entertainment (SIE) alelnöke volt, a PushSquare-nek adott interjújában beszélt erről a videóról. Boyes a 2013-as E3-ra tartott egy repülőgépen Los Angeles felé, és közben a Giant Bombtól, egy népszerű külföldi sajtóorgánumtól nézett egy videót. Ebben a „nagy bombások” nem tudták felfogni a Microsoft játékmegosztási elképzeléseit. Ez pedig inspirációt adott a korábbi Sony-s főnöknek arra, hogy készítsenek egy tényleg jóformán nulla költségvetésű videót, amiben bemutatják, hogy a PlayStation 4-es használt lemezes játékokat hogyan lehet megosztani másokkal.

A Sony vezetőségének tetszett az ötlet, viszont Jack Tretton, a SIE elődjének, a Sony Computer Entertainmentnek amerikai vezetője nem akarta, hogy ez a rövid marketinges videó az E3 része legyen, ugyanis szerinte ez nem továbbított egy céges üzenetet. Ezért volt csak a YouTube-ra feltéve a 21 másodperces videó, ami aztán hatalmas sikert aratott.

Boyes hozzátette, hogy eredetileg nem tervezte a szereplést a videóban (ő az, aki megkapja Shuhei Yoshidától a Killzone Shadow Fall-t), de amikor Shu-t felkereste az ügyben, a japán Sony-alkalmazott meggyőzte a szereplésről azzal, hogy a videó ötlete az övé volt. Többször is felvették ezt a jelentet, és volt, amikor az amerikai Target szlogenjét használta a végén (That was easy – Ez könnyű volt), ám a végleges változatban csak annyit mondott, hogy „thanks”, azaz „köszi!”.

Amikor Tretton bejelentette a játékmegosztással kapcsolatos „szabályokat” az E3-on, úgy Shu és Boyes is egyszerre posztolta a videót a Twitteren, és neki Shu mobiljáról kellett küldenie, hogy tökéletesen időzítsék. Mivel nem tudott másolni/beilleszteni, csak egy YouTube-linket írt… és azzal a generációt is talán meghatározó mém meg is született.

Hülye ötlet Boyes szerint, de meghatározó pillanat szerintünk.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu