Kiderült, mennyivel lesz gyorsabb az SSD-nek hála a PlayStation 5 töltési ideje

A konzol SSD lemezének olvasási idejének hála lényegesen gyorsabban töltenek majd be a játékok és most azt is megtudtuk, mennyivel.

A Sony marketing stratégiája óriási hangsúlyt helyez az PlayStation 5-ben található SSD-k sebességére, ezt már sokszor hallhattuk. Még az év elején Mark Cerny beszélt arról, hogy milyen paraméterei lesznek a várhatóan év végén boltoka kerülő PlayStation 5-nek és külön kiemelte a hagyományos merevlemezeket felváltó SSD-ket. Most a cég CEO-ja, Kenichiro Yoshida adott interjút a TechRadarnak és kicsit jobban konkretizálta a PlayStation 5 teljesítményét. Azt ő is kihangsúlyozta, hogy a jelenlegi generációt sebességben alaposan lehagyja majd az új, viszont az alábbi nyilatkozatában most erről részletesebben is értekezett.

„Hogy még inkább ráerősítsünk a játétokba való beleélésbe, nemcsak a felbontást, hanem a játékok sebességét is növelni fogjuk. A nagysebességű SSD meghajtónak köszönhetően az adatátviteli sebesség nagyjából százszor lesz gyorsabb, mint a PS4 esetében.”

Kenichiro Yoshida még azt is hozzátette, hogy ez a százszoros sebességbeli javulás milyen módon jelentkezik majd a játékokban, bár természetesen ez nyilvánvaló is.

„A játékok töltési ideje sokkal rövidebb lesz, így hatalmas világok között tudunk majd átugrani majdnem egyetlen pillanat alatt.”

Persze, ez a sok „fogadkozás” és az SSD-k sebességének állandó felemlegetése már egy kicsit fárasztó. Vajon milyen játékokon lehet ezt majd „lemérni”? Mikor hallunk végre az új, PlayStation exkluzív címekről? Állítólag erre nem kell már sokáig várnunk, a Sony szerint csak türelmesnek kell lenni.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu