Anthology of Fear: ingyenes prológus és gameplay videó a horrorjátékból! [VIDEO]

Az Ultimate Games S.A. kiadásában készülő Anthology of Fear ingyenes bevezetőjét letöltve mi magunk is kipróbálhatjuk a játékot.

Három, teljesen különböző történetet mesél el az Anthology of Fear című pszichológiai horrorjáték. A többféle játékelemet is ígérő cím megjelenését a kiadó egyelőre 2020 második felére datálja – konkrétabb dátum nélkül. Az ingyenes „prológus” (ami kvázi a történet bevezetőjét megismertető demónak tekinthető) a Steamről ingyenesen tölthető le. A játékot egyelőre csak PC-re és Nintendo Switch-re jelentették be.

Az Anthology of Fear ismét csak lengyel fejlesztők munkája: a Techland által kiadott Dying Light-játékok és a Layers of Fear, az Observer és a PlayStation 5-re készülő The Medium mellett ismét egy újabb horrorcím, amelyet a tőlünk nem messze lévő kelet európai országban fejlesztenek, ahol az állam egyébként is komoly anyagi támogatással segíti az ország számára jelentős elismertséget és GDP-t hozó videojátékos iparágat.

Az Anthology of Fear egyébként belső nézetes horror és a fejlesztők állítása szerint a műfajt teljesen új módon közelítik meg. Három különböző történetet játszhatunk végig, amelyek három külön játékként működnek egy játékon belül. Az Ultimate Games S.A. által kiadott videó a demóban látható játékmenet első kilenc percét tartalmazza, szóval aki saját maga akarja kitapasztalni a játékot, az inkább töltse le a demót és játssza végig, a video megtekintése előtt (vagy helyett). Piotr Rycąbel, az RG Crew vezető programozója ezekkel a szavakkal ecsetelte játékukat:

„Mind a három történet radikálisan különbözni fog egymástól. Ez a hangulatot, a helyszínt, illetve a témákat és a játékmenetet is érinti. A félelemnek sokféle arca lehet és az Anthology of Fear ezt könnyedén megmutathatja. Itt egyetlen pillanatra sem nyugodhatsz meg és a teljes élmény rendkívül változatos lesz.”

A kiküldött sajtóanyag a három különböző játékról is mesél, bár kicsit néha zavarosan. Az említett, Anthology of Fear ingyenes prológus az első történet bevezetője, amely egy rendkívül „pikareszk” hangulatú hegységben játszódik, amelyekben többek között a főszereplővel a valóság eltorzulásait is többek között át fogjuk élni. A második történet már modern időkben és környezetben játszódik és egyik főbb témája az „elidegenedés”. Végül az Anthology of Fear harmadik, befejező része az emlékekre fókuszál és „végtelen helyen és időben játszódik”.

Az RG Crew azt is kihangsúlyozta, hogy egészen más játékmenetre lehet számítani az egyes epizódokban. Ezekre többek között a lopakodás, a felfedezés, a harc, a vadászat és a menekülés is jellemző lesz. Piotr Rycąbel még az alábbiakkal jellemezte a játékot:

„Ez a mi eredeti és igen széles palettát felvonultató látásmódunk a horror műfajáról. Az Anthology of Fear egy teljesen egyedi projekt, amely különféle élményeket kínál a játékosoknak. A kétértelműségre és a változatosságra egyaránt fókuszálunk. A játék a horrorrajongók nagy tömegét is érdekelheti.”

Az Anthology of Fear főbb tulajdonságai a fejlesztők szerint:

  • Három egyedi történet
  • Többdimenziós félelem
  • Többféleképpen értelmezhető valóság
  • Változatos játékmenet
  • Stílusos grafika
  • Eredeti soundtrack

Az Anthology of Fear tehát egyelőre csak PC-n és Nintendo Switch-en várható 2020 második felében. A sajtóanyag azért hozzátette, hogy az Ultimate Games S.A. más platformokat sem zár ki a jövőben.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu