PlayStation 5: The Future of Gaming: megvan az új időpont

A Sony Interactive Entertainment végre elárulta, hogy mikor is mondanak többet a PlayStation 5-ről és a rá készülő játékokról.

Eredetileg június 4-ére datálta a Sony a next-gen konzollal foglalkozó rendezvényt (úgyhogy a pletykák nem tévedtek…), viszont az Egyesült Államokban zajló tüntetések miatt minden egyes rendezvényt elhalasztottak a múlt hétről erre a hétre egyfajta szimpatizálás kifejezése céljából, kihangsúlyozva, hogy „most fontosabb hangokat kell meghallgatnunk” (ezt kb. minden egyes esemény késleltetésénél láthattuk, legyen szó az EA Play Live-ról, a Guerrilla Collective-ről, a Cyberpunk 2077 Night City Wire-ről, a PC Gaming Show 2020-ról, vagy a The Future Games Show 2020-ról).

Sid Shuman, a Sony Interactive Entertainment tartalomkommunikációs senior rendezője a PlayStation Blogon azt írta, hogy az előre rögzített program (ez valahol várható volt) 1080p felbontásban közvetítik, 30 FPS frame rate-tel. Ez Shuman szerint megkönnyítette a gyártási folyamatokat, miközben a csapatuk és a fejlesztők jelentős része otthonról dolgozott. Hozzátette, hogy a játékok még szebben fognak kinézni, ha egy 4K felbontású televízión játsszuk őket egy PlayStation 5-ön. (Magyarországon a HDTV-k sem terjedtek el. Mást nem nagyon kell hozzátennünk.)

A közvetítés kicsivel több mint egy órán át fog tartani. És mikor? Június 11-én, magyar idő szerint este tíz órakor. A PlayStation 5: The Future of Gaminget YouTube-on, Twitch-en, illetve a PlayStation.com-on is figyelemmel követhetjük.

Talán ezért voltak pletykák arról, hogy a Microsoft augusztusra tolja át a júliusi Xbox Series X műsorát – de ezt gyorsan lelőtték. Először Aaron Greenberg, az Xbox marketinges vezetője, illetve Samuel Bateman, az Xbox Egyesült Királyság marketingfőnöke is annyit írt a Twitteren, hogy az téves, és ők továbbra is a júliusban gondolkodnak. Az Xbox Series X-ről ma még részletesebben szó lesz.

A PlayStation 5 így is kaphat egy augusztusi műsort (pl. ott mondhatják el az árat); a konzol a tervek szerint továbbra is az idei év végén fog elindulni szerte a világon.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu