Thomas Mahler: a multiplatform fejlesztések visszafogják a PlayStation 5-öt

Az Ori and the Blind Forest és az Ori and the Will of the Wisps párosát fejlesztő Moon Studios alapítója és kreatív rendezője a ResetErán beszélt arról, hogy miért is ne bizakodjuk el magunkat a két next-gen konzol érkezésével.

A PlayStation 5-ben ugye lesz egy gyors SSD, amivel nem sok PC-s tárhely tudja még felvenni a versenyt. Emiatt az adatfeldolgozás sebessége a Sony szerint százszor gyorsabb lesz az új PlayStation-ön mint a PlayStation 4-en. De nem mindenki fogja a PlayStation 5 SSD-jére fejleszteni a játékokat (leszámítva a Sony Interactive Entertainment alá tartozó stúdiókat, amik exkluzív címeket fognak fejleszteni…).

Erről beszélt Mahler is. Szerinte az lenne a meglepő, ha a legtöbb third-party (külsős) fejlesztő nem a legkisebb közös nevezőre tervezne. Magyarul: úgy fejlesztik a multiplatform játékokat, hogy a leggyengébb platformon is elfusson a játékuk. Ez a cross-gen címek esetében a PlayStation 4/Xbox One párost takarja, vagy esetleg a Nintendo Switch-et, ha alapból arra is tervezik a játékot. Ha PC-ben gondolkodnak a kurrens-gen konzolok helyett, akkor ez lehet a leggyengébb platform, mivel ezek SSD-i lassabbak lehetnek a next-gen konzolokéval összevetve. Mahler nem látja úgy, hogy a pályákon módosítani fognak csak amiatt, mert a PlayStation 5 SSD-je gyorsabban tud tölteni. Túl drága és intenzív lenne ez.

Azt mondja, hogy anyagilag nem érné meg a fejlesztőknek, hogy a multiplatform játékaiknál egy konzolra/platformra összpontosítsanak. A PC/Xbox két platformot jelent a PlayStation 5-tel szemben. Amúgy Balthazar Auger, a Quantum League fejlesztője is hasonlóan gondolkodott: szerinte csak az Xbox-exkluzív (= Windows 10-re is megjelenő) játékok fogják csak igazán kihasználni az Xbox Series X több erejét, és ez talán megnyújthatja a konzol életciklusát, így addig a leggyengébb platformokra terveznek a multiplatform fejlesztésekkel.

Ezzel pedig egyszerűen nem lehet vitatkozni: az erősebb platformokat visszafogják a gyengébbek, ami üzletileg kedvező a kiadóknak, de nem éppen hasznos a next-gen konzolokkal rendelkezőknek…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu