Ezért mondott nemet Robert Downey Jr., hogy Jack Nicholson az apja legyen A bíróban

MOZI HÍREK – Úgy volt, hogy a legendás sztár, Jack Nicholson alakítja majd Robert Downey Jr. apjának szerepét A bíró című filmben, azonban a rendező és Downey Jr. végül nemet mondtak neki.

Nagyon kevés olyan színész van, akik valódi színészi képességek mellett egészen egyedi, saját stílussal bírnak, ezáltal pedig igazi világsztárra válnak. Robert Downey Jr. és Jack Nicholson mindketten ebbe a kategóriába tartoznak és majdnem úgy volt, hogy a 2014-es filmdrámában, A bíróban Nicholson alakítja majd Downey Jr. apját. David Dobkin, a film rendezője mesélt arról a Collidernek, hogy úgy volt: Nicholson alakítja majd Joseph Palmer bíró szerepét Downey-val szemben, de a veterán színész előtte még lényeges változtatásokat akart a forgatókönyvben.

„Kétszer is találkoztunk vele. Sokkal jelentősebben át akarta írni a forgatókönyvet, mint ahogy mi már megtettük, szóval ez egy nagy gond volt. Szóval visszamentünk Downey Jr.-ral és ismét leültünk vele beszélni. Aztán valahogy úgy éreztük, hogy meg kell védenünk az írást. Zavaró volt, hogy Jacket boldoggá kell tennünk, miközben már nagyon sokat kínlódtunk azzal, hogy végre zöld utat kapjon a stúdiótól a forgatókönyv.”

Dobkin azt mesélte, hogy emiatt végül nemet mondtak Nicholsonnak, annak ellenére, hogy tetszett nekik a Jack-féle verzió is, amely másféle történetet mesélt volna el. Viszont két évig dolgoztak ezen a forgatókönyvön és már nem akarták megváltoztatni.

„Emlékszem, hogy kérdeztem Roberttől, hogy vissza tudunk-e ülni az íróasztalhoz. Erre csak ennyit válaszolt: „Nem, nem fogunk. Ki a következő?” Bobby (Robert) Duvall volt az. Robert csak ennyit válaszolt: „Rendben.”

Nem volt semmi döntés persze egy ekkora világsztár „passzolni”, csak azért, hogy megmaradjon az eredeti forgatókönyv. Ehelyett Robert Duvall kapta a szerepet, akit több díjra is jelölte, többek között Oscar-díjra is.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu