The Last of Us Part II: így froclizd a rajongóidat! [ENYHE SPOILER]

Alaposan felpaprikázott sok gamert, amiért a The Last of Us Part II előzetesében egy kulcsmomentum megváltozott a tényleges játékhoz képest. FIGYELEM, ha a játék harmadán nem vagy még túl, ez a hír SPOILER lehet számodra!

Múlt péntek hajnal óta játszható, a The Last of Us Part II, amelyet mi már gőzerővel tesztelünk – azért csak most, mert a „preferált” sajtó és a játékokat nem elemző, nem kritizáló influencerekkel ellentétben mi nem kaptunk korábban kiküldött press példányt a magyar Sony-tól, tehát mi is ugyanúgy, most teszteljük a játékot, mint a többi gamer. Aki még nem döntötte el, hogy megvásárolja-e a játékot, annak azt javasoljuk, várja meg a tesztünket, amely a napokban elkészül.

A játék megjelenése előtti időszakot beárnyékolta, hogy fontos jelenetek szivárogtak ki, amelyek – állítólag (Neil Druckmann szerint) nem árulták el a „teljes képet”, viszont egy drámai kulcsjelenetet egész biztosan. Ehhez a jelenethez kötődik egy olyan trailer, amely alaposan „átverte” a gamereket. A Naughty Dog ugyanis oly mértékben igyekezett titokban tartani a sok szempontból formabontó folytatás bizonyos részleteit, hogy egy trailernek pont a legfontosabb elemét hamisították meg. Persze (főleg filmeknél), előfordul, hogy egy előzetesben mást láthatunk, mint amit a végső verzióban, itt viszont elég nyilvánvaló volt, hogy a rajongók számára a folytatás egy nagyon fontos aspektusáról homlokegyenesen mást mutatott a trailer, mint ami a tényleges játékban volt. Ezzel ráadásul, mintha direkt „froclizták” volna a gamereket, hiszen mást ígért a trailer, mint amire számítottunk.

FIGYELEM INNENTŐL KÖVETKEZIK AZ ENYHE SPOILER!

Hogy milyen jelenetről van szó? Az egyik előzetesben Ellie éppen az elvonuló ellenséges katonákat kémleli, amikor valaki rátapasztja a kezét a szájára. A hősnő hátrafordul, majd elképedve kérdőre vonja az illetőt, aki a trailerben nem volt más, mint az első rész főszereplője és a rajongók nagy kedvence: Joel. Ez a jelenet viszont a játékban teljesen másként zajlik le – ami érthető is korábbi játékbeli események tükrében (aki már túl van a játék első szakaszán, tudja, mire gondolunk).

Incoming False Advertising Settlement Money go Brrrrr from TheLastOfUs2

Mivel a játéknak ezen aspektusa egyébként is alaposan kiverte a biztosítékot sok rajongónál, így ezzel a megoldással, mintha még inkább sót hintettek volna „sebeikre”. Sokan, nagyon durván átverve érzik magukat és még vannak olyanok is, akik „false advertisement”, tehát „hamis reklám” típusú perrel is fenyegetődznek. (Lásd a fenti Reddit posztot) Természetesen – mivel egy kreatív termékről, egy történet egyik karakteréről van szó – a per alapja elég nevetséges, viszont ezzel talán még inkább sikerült a csalódott gamerek, vásárlók, rajongók, illetve a Naughty Dog, az utóbbi időkben egyébként sem „konfliktusmentes viszonyát” még jobban elmérgesíteni. Hogy ez tudatos döntés volt-e Neil Druckmann, vagy a Naughty Dog vezetőségének részéről, azt persze nem tudni.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu