Cyberpunk 2077: kevesebb eredettörténet lesz?

Az eddig tervezettekhez képest a CD Projekt RED úgy tűnik, hogy visszavágja a karakterünk (V) háttértörténeteinek számát. Erre magyarázatot kellett adniuk.

Mateusz Tomaszkiewicz, a Cyberpunk 2077 egyik küldetéstervezője a VG247-nek adott interjújában beszélt arról, hogy mire fel ez a ritkításnak tűnő döntés. Street Kid, Nomad, Corpo – ez a három háttértörténet lesz. Az első értelemszerűen az utcán felnőtt karaktert takarja, a második a Night City-n kívüli életet (igen, így is kezdhetjük…), míg a Corpo a céges múltat jelenti. A karakteralkotás esetében korábban olyan ötleteik voltak V háttértörténetével, hogy ki a gyerekkori hősünk, mi egy kulcsfontosságú életbeli esemény, és mi az ok a Night City-be való utazásunk mögött. De minél többet beszélt róla a lengyel csapat, annál inkább szerették volna, hogy értelmesebb, hatásosabb legyen mindegyik döntés – ekkor rukkoltak elő az életút gondolatával.

Úgy érezték, hogy nekünk jobb lenne, ha át is élhetnénk a kezdeteket. Ezért lesz az, hogy az általunk választott életúttól (Street Kid, Nomad, Corpo) függően máshol kezdjük a játékot, és ez a döntés befolyásolja az epilógusban játszódó küldetéseket is. Aztán a karakterek, akikkel megismerkedünk, szintén megjegyzik majd, hogy honnan származunk, és emiatt adott párbeszéd-opciók is elérhetőek lesznek, amik csak abban az életútban lesznek aktívak. (Ez pedig minden bizonnyal jó hatással lesz az újrajátszhatóságra, ami egy ilyen játék esetében sosem árt.) A CD Projekt RED azt akarta, hogy a lehető legtöbb szerepjátékos és testreszabhatósági lehetőség legyen (de azért talán túlzásba vitték az öt fajta nemi szőrzettel…), miközben V karakterének eltérő szemszögeit is kidolgozták.

A Cyberpunk 2077 – egy újabb halasztás után… – november 19-én jelenik meg PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re, talán Google Stadiára is. A PlayStation 5 és az Xbox Series X már a megjelenéstől kezdve támogatni fogja, de a next-gen patch 2021-ben fog csak megjelenni. A multiplayer és a kiegészítők pedig szintén el lettek halasztva.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu