A Mafia: Definitive Edition megjelenése is áldozatul esett a pandémiának

A Hangar 13 leginkább a COVID 19-ra hivatkozva halasztotta el a Mafia: Definitive Edition megjelenése, mert „nem szeretnének semmilyen kompromisszumos megoldást”.

Sajtóközleményben írt arról a Hangar 13, hogy a 2020. augusztus 28.-ai megjelenés helyett majdnem egy hónapot csúszik és szeptember 25-én kerül csak a boltokba a Mafia: Definitive Edition. A fejlesztőcsapat tudatta az újságírókkal, hogy azért hozták ezt a döntést, mert a COVID-19 miatt igencsak belassult a munka, amelyet nem szeretnének összecsapni, így inkább egy kis türelmet kérnek a rajongóktól.

Itt ragadták meg az alkalmat ahhoz is, hogy elmondják: az első pillanattól kezdve óriási lelkesedéssel álltak hozzá a projekthez és továbbra is valami olyat szeretnének alkotni, amely igazán méltó az eredeti klasszikus gengszterjátékhoz.

Hogy egy kicsit kárpótolják az a most talán némileg elszontyolodott rajongókat, akik azt hitték, még a nyár végén Mafiázhatnak, egy 15 másodperces kis rövidfilm, ami egy július 22-ei hosszabb bemutató beharangozója.

Egyébként azért is kár, hogy a Hangar 13 nem tudta tartani az augusztus végi időpontot, mert az eredeti játék (melyről itt olvashattok el egy retrotesztet) pontosan ekkor jelent meg, csak 2002-ben, 18 éve. A cseh Daniel Vávra által írt és rendezett játék szinte azonnal meghódította a videojátékos világot, így nem is csoda, hogy az eredeti Xbox-ra és PS2-re is készült belőle egy verzió. A játék eseményei a Chicagóhoz hasonló Lost Heavenben játszódnak a harmincas években. A sokkal realisztikusabb játékmenet, és a nagyobb kihívások az akciórészek terén sokak számára pozitívumként hatottak, a magával ragadó hangulat és rendkívül színvonalas, tanulságos történet teljesen magával ragadta a gamereket. Kicsit visszavesznek egyébként a nehézségből a Hangar 13-nál, ami nem feltétlen hátrány, mert néha már kicsit elvetették a sulykot anno a cseh fejlesztők.

A Mafia: Definitive Edition tehát 2020. szeptember 25-én várható majd PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en – reméljük azért, több késés nem lesz, különben a Hangar 13 a halakkal alszik!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu