Astro City Mini: 36 klasszikus címmel érkezik a Sega mini játéktermi kütyüje

Hatvanéves idén a Sega és ezt a szülinapot méltó módon szeretnék megünnepelni: az Astro City Mini piacra dobásával.

A Sega hivatalosan is bejelentette az Astro City Mini kütyüjét, amely voltaképpen a miniatűr változata az egyik legikonikusabb játéktermi masinájának. A kis ketyere mikrokapcsolós irányítókarral, hatféle gombbal, továbbá beépített sztereó hangszóróval is rendelkezik. Ennek mérete persze csak a kicsinyített változata az eredeti, epikus Astro City-nek, amelynek úgy tűnik, minden apróbb részletét pontosan lemásolták. Ahogy az az ilyen múltidéző ketyeréknél lenni szokott, utólag itt sem tudjuk legálisan bővíteni a felhozatalt (legfeljebb „okosítva”), de erre nem is igazából lesz szükség, lévén a vállalat nem kevesebb, mint 36 legendás címet válogatott össze a legnagyobb klasszikusai közül – remélhetőleg kicsit ügyesebben, mint ahogy azt a Sony tette a PlayStation Classic-jával. Ezek listáját hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra, de már nyilvánvaló, hogy például a Golden Axe és a folytatása, a Virtua Fighter és a Fantasy Zone bizony ott lesz a kis ketyerében, illetve további címekre is fény derült, az eddig ismert játékok listája a következő:

  • Alien Syndrome
  • Alien Storm
  • Golden Axe
  • Golden Axe: The Revenge of Death Adder
  • Columns II
  • Dark Edge
  • Puzzle & Action: Tant-R
  • Virtua Fighter
  • Fantasy Zone
  • Altered Beast

A Sega nyilván azokra is gondol, akik nagy képernyőn is szeretnének játszani ezekkel a korszakalkotó legendákkal, ezért a gép hátulján ott figyel a HDMI csatlakozó is. Emellett a kütyün lesz egy Micro USB port is, amelyen keresztül tölthetjük majd az eszközt, illetve extra kontrollereket is ráaggathatunk. Ez akár többjátékos módra is remek lehet, netán valaki haverral szeretné megpróbálni végigvinni a Golden Axe-ot, vagy a legjobb haverját szétverni a szintén hatalmas klasszikus Virtua Fighterben. A kütyü fejlesztői még arra is ügyeltek, hogy a menürendszerben egy igazi legenda: Hiroshi Kawaguchi zenéjét hallhassuk.

Az Astro City Mini nagy eséllyel még az idén a boltok polcaira kerül majd – méghozzá elméletileg 120 dollár körüli ajánlott fogyasztói áron. Sajnos a magyar ár, illetve magyar forgalmazás egyelőre nem ismert.

Forrás: The Verge

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu