A pódium csúcsán az F1 2020, a The Last of Us Part 2 csak második

A Codemasters fergeteges F1-sorozatának legújabb darabja, az F1 2020 magabiztosan előzte be a The Last of Us Part 2-t a briteknél! A sorozat történetének legerősebb rajtjai között van ez, 2017 óta nem volt ennyire menő a széria. Az F1 2019-hez képest 22%-al nőttek a legújabb rész eladásai.

Három éve nem startolt ilyen jó pozícióból egyetlen Codemasters-féle F1 játék sem. A Pole-t a legnagyobb nyugalommal megkaparintó The Last of Us Part 2 nem maradhatott sokáig az élen, ezúttal váratlan előzés történt rögtön az első hajtűkanyarban. Rögtön a megdöbbentő események után újabb meglepetés következett: az Animal Crossing behúzta magának a második helyet is, így hát a Joel és Ellie kálváriája már csak a harmadik dobogóra fért fel.

Talán a hivatalos futamok újraindítása keltette hangulat miatt is, de az F1 2020 olyan startot produkált, melyhez fogható régen nem történt. A sikeres autósjátékkal szemben a Deadly Premonitions 2: A Blessing In Disguise már nem volt ennyire ügyes: mindössze a 32. helyen sikerült célba érnie.

Itt van még a Marvel’s Iron Man VR, ami második helyről a 9. helyre csúszott le, 75%-ot veszítve így a játékosok érdeklődéséből – azaz a bevételekből. Ennek ellenére a szuperhősös játék még mindig egy erősebb PlayStation VR-exkluzív cím, mint a 2019-es Blood and Truth.

A feltörekvő csapatok között üdvözölhetjük a legendás japán csodát, a Nintendo-t, akik a Nintendo Switch konzolok egyre nagyobb számának köszönhetően 4. helyen faroltak be a célegyenesbe a Mario Kart 8: Deluxe-al. Ez 50%-os növekedést jelent!

 

Jöjjön az első tíz helyezett:

 

  • F1 2020 (Codemasters)
  • Animal Crossing: New Horizons (Nintendo)
  • The Last of Us: Part II (Sony)
  • Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)
  • Minecraft (Switch) (Microsoft)
  • Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  • Call of Duty: Modern Warfare (Activision)
  • Luigi’s Mansion 3 (Nintendo)
  • Marvel’s Iron Man VR (Sony)
  • Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (Activision)

 

 

Az F1 2020 már elérhető PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadia-ra.

Tesztünk az F1 2020-ról itt olvasható.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu