Kojima tréfál: „Ha próféta lennék, a játékom is jobban fogyott volna!”

A Metal Gear atyja, Hideo Kojima azt mondja, hogy legutolsó játéka, a Death Stranding nem jósolta meg a COVID-19 járványt.

 

Kojimát, a Metal Gear saga atyúristenét sok mindennek nevezték már, legtöbbször azonban haladó gondolkodásáért és vízióiért éri dicséret. Legutóbbi játéka döbbenetes pontossággal jósolta meg azt, amit ma az egész világ átél: egy katasztrófa hatására az emberek elvonulni kényszerülnek, mely olyan társadalomhoz vezet, amely töredezett, s apró elemei sem érintkeznek már fizikailag egymással.

A Death Stranding-et azóta allegóriaként sokan megfeleltették már a karanténhelyzetnek, amelyben 2020. eleje óta élünk: a COVID-19 megváltoztatta életünket. A Summer Game Fest-en Hideo Kojima legutóbbi játékáról, annak stúdió-járól, a Kojima Productions-ről s a játék PC-s változatáról beszélt.

 

 

 

Geoff Keighley-vel folytatott interjúja során a japán alkotózseni azt mondta, hogy ő ugyan nem jósolta meg a járványt, s főleg nem látnok. Hogy a helyzet még viccesebb legyen, a legenda elmondta, hogy ha képes lenne a jövőbe látni, akkor a játékából is több fogyott volna.

 

Nagy csinnadrattával érkezik a Death Stranding PC-verziója, amelybe beszállt az NVIDIA is, akik a játékot adják újonnan megvásárolt videókártyáikhoz addig, amíg a készlet – és a promóció – tart.

A Death Stranding tavaly november óta elérhető PlayStation 4-en, míg a PC-változat megjelenése holnap, július 14-én várható.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu