A The Medium büdzséje 7 millió euro körül!

A Bloober szeretné, ha a The Medium lenne 2020 második felének egyik legnagyobb jelentőségű játéka – ehhez pedig nem sajnálnak semmilyen pénzt!

A lengyel fejlesztőcsapat, a Bloober Team a közelmúltban azzal szerzett magának hírnevet, hogy letett az asztalra két minőségi Layers of Fear játékot, s egy még jobb Observer-t, sőt, ennyivel nem érik be a srácok: a The Medium-al még ambíciózusabb terveik vannak.

 

A Business Insider lengyel változatának adott interjújában, a Bloober Team CEO Piotr Babieno azt nyilatkozta, hogy céljuk, hogy a Platige segítségével a The Medium „2020 második felének legforróbb játéka legyen”.

 

„Az Xbox Series X rengeteg problémát megoldott, ami a jelenlegi generációban fennállt.” – állítja a Bloober Team.

 

Adalékképpen a főnök felfedte a The Medium és az Observer: System Redux költségeit is. Előbbi már átlépte a 30 millió lengyel zloty-t, ami azt jelenti hogy körülbelül 6,7 millió euronál jár jelenlegi árfolyammal számolva! Utóbbi játék ennél azért olcsóbb lesz: „mindössze” 10 millió zloty, azaz 2,24m €.

 

„Éveken át alkottunk játékokat relatíve alacsony költségvetésből. Már jó ideje figyeltük a Platige munkáját, de mindezidáig nem rendelkeztünk a kellő anyagi háttérrel az együttműködéshez. A csapatunk aztán fejlődni kezdett, egyre több cím volt a zsebünkben, természetes volt hát, hogy végül egy AAA-játékot szerettünk volna csinálni.”

 

„A The Medium projekt igen nagy, s mi a legjobbakkal akartunk együtt dolgozni, így hát a Platige-hez fordultunk. Nem csak üzleti szinten nyertünk ezzel, de kreatív támogatást is kapunk tőlük. A Platige-nek van tapasztalata a filmes website-okkal. Mi is rendelkezünk hasonló tapasztalatokkal, de ebben az együttműködésben nem csak anyagokat kaptunk ahhoz, hogy ez a projekt elég jónak tűnjön, de rengeteg lényeges visszajelzést is, melyekkel együtt a The Medium lehet majd az év végén megjelenő játékok közül a legjelentősebb.”

 

„A fentebb említett összegek az előállítási – fejlesztési költségeket és a marketing költségeket is tartalmazzák.”

 

„A The Medium ’dual game worlds’ fícsőre levédett szabadalom az USA-ban. A technológia fejlesztése során kaptunk némi támogatást, ezeknek köszönhetően sikerült elérni a fenti büdzsét. Az eredmény szempontjából fontos megjegyezni, hogy ezek nem visszafizetendőek, mert mind állami támogatás volt.”

 

A The Medium idén év végén jelenik meg PC-re és Xbox Series X-re. A fejlesztők elmondása szerint játékuk nem valósulhatott volna meg ebben a formában a jelen generációs konzolokon.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu