PlayStation 5: a cél a minél több külsős megállapodás lehet

A Sony állítólag mindegyik nagyobb kiadó ajtaján kopogtatott.

Tegnap már írtunk arról, hogy Imran Khan (aki korábban a Game Informer egyik szerkesztője volt) a Kinda Funny Games Daily podcaston már utalt a Sony tervére: több third-party, külsős kiadónál megfordult, hogy exkluzivitást szerezzen ilyen-olyan formában és mértékben a PlayStation 5-nek. (Erre példa ugyebár Spider-Man karaktere, aki csak a PlayStation 4-en és a PlayStation 5-ön lesz játszható a Marvel’s Avengersben.)

Most a ResetEra fórumon beszélt erről a témáról – szerinte mindegyik nagyobb kiadót felkereste a Sony, és sikerrel járt mindenkinél, mert legalább odáig eljutott a cég, hogy megkérdezze, milyen megállapodást tudnának összehozni. Lesz, ami tartami lesz csak (lásd Marvel’s Avengers), lesz játékokra vonatkozó megállapodás is, és lesz olyan egyezmény is, ami játékra és tartalomra is vonatkozik majd,

Khan hozzátette, hogy a Microsoft is próbálkozott ilyesmivel… ám ők nem akartak fizetni ennyit, amennyit a kiadók kértek, a Sony pedig korábban már kiadós csekkekkel megkínálta őket, így pl. a Square Enix csak akkor lépett volna át az Xboxhoz a Bosszúállókból készülő játékkal, ha a Sony-hoz képest többet fizetett volna valamilyen exkluzivitásért cserébe. Úgy véli, hogy a „PlayStation Advantage” (magyarul PlayStation-előny), illetve a „Console Esclusive” jelzők a következő néhány év során sokszor fel fognak bukkanni a Sony marketingjében.

Esélyes, hogy valamit a Final Fantasy XVI-tal is meglépett a Sony, amit állítólag a júniusi PlayStation 5: The Future of Gaming rendezvényen jelentettek volna be, és állítólag sokkal közelebb van a megjelenéshez, mint gondolnánk. Valamilyen PlayStation 5-ös exkluzivitása van (talán egy évig csak itt lesz elérhető?), és Khannak fogalma sincs, hogy miért nem jelentették be. (Szerintünk a Project Athia = Final Fantasy XVI. Ezt már annak bejelentésekor is megemlítettük.)

Most már tényleg csak arra várunk, hogy a Sony bejelentse: mikortól, és mennyiért lesz kapható a PlayStation 5.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu