Már nem eladó a Warner Bros. Games & Entertainment?

A Warner videojátékos ágazata lehet, hogy nem lesz új kezekben.

Korábban már voltak arról pletykák, hogy az AT&T, a cég tulajdonosa a WarnerMediával közösen tovább szeretné adni a videojátékos divíziót, ami nem éppen értéktelen – a becslések szerint 4 milliárd dollárt (tehát ~1200 milliárd forintot) is megérne egy új tulajdonosnak. A vásárlással az új tulajdonos (ami az Activision Blizzard, az Electronic Arts, a Microsoft, vagy a Take-Two Interactive is lehetett volna) megszerezhette volna a Travellers Tales-t, a NetherRealm Studiost, vagy a Rocksteady Gameset is. (Nem beszélne a WB Montrealról, amiről még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mit is csinálhat… miközben a Rocksteady megerősítette, hogy egy Suicide Squad-projekt készül náluk!)

A vásárlással a DC-s képregények jogai nem szálltak volna át az új tulajdonoshoz, ezt azért érdemes kiemelni. Most viszont a Deadline arról tudósít, hogy a WarnerMedia meggondolhatta magát. A cégen belül alapos átszervezés zajlik, így több vezetői posztba új ember került, és a cég is átgondolja a működési folyamatait. A tudósítás kitér arra, hogy a WarnerMedia a videojátékos ágazat mellett kitart, és a Warner Bros. Interactive továbbra is a Studios and Network csoporthoz tartozik.

A Warner Bros. Motion Pictures Group (a filmes ágazat) vezérigazgatója Toby Emmerich marad. A televíziós stúdiócsoport vezetője Peter Roth marad, míg a WB Interactive marad a Studios and Networks csoport alatt, és mellette a Global Brands and Franchises (a nemzetközi brand-, és franchise-felelős team) részleg is megmarad. Ezt Pam Lifford vezeti, míg a fiatalokat megszólító és klasszikusokkal foglalkozó ágért (Kids, Young Adults, and Classics) Tom Ascheim lesz. Mindenkienk az a célja, hogy a videojátékokkal és más interaktív élménnyel a Warner brandjeire felhívják a figyelmet.

Ez az utolsó mondat a lényeg: videojátékokkal. Ha a Warner videojátékos részét el akarnák adni, akkor miért lenne nagy hangsúly azon is? Ez pedig azt jelenti, hogy minden marad a régiben. Persze ez nem hivatalos… még.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu