PlayStation 5: drágább és gyengébb multiplatform teljesítmény az Xbox Series X-hez képest?

Mind a két next-gen konzolnak lesz erős és gyenge pontja.

AestheticGamer/Dusk Golem (a nevét főleg a Capcomos és Silent Hilles szivárgások, pletykák révén ismerhetjük) a ResetEra fórumon azt írta, hogy az Xbox Series X – legalábbis a nyers erő tekintetében – jobb a PlayStation 5-nél, és a Microsoft konzolján a multiplatform játékok teljesítménye is magasabb lesz… és a redmondi cég készen áll a Sony alá árazni, mert ők könnyen áldozatot hozhatnak, ugyanis a Game Pass előfizetési rendszer révén visszahozhatják a konzolok értékesítéséből adódó esetleges veszteségeiket.

A PlayStation 5-re szerinte könnyebb fejleszteni, és a Sony tehetséges stúdiókkal rendelkezik, akik így a PS5 teljesítményét kimaxolhatják – úgyhogy exkluzív címek tekintetében így a Sony versenyre kelhet a Microsofttal. A multiplatform játékoknál viszont a PlayStation 5 SSD-je csak kisebb mértékben segít, és néhány fejlesztő barátjától a bennfentes azt hallotta, hogy még a 1080p/60 FPS sem tűnik egyszerű feladatnak a PS5-ön, miközben az Xbox Series X-nek nincs ilyen problémája, sőt, ezt könnyen túl tudja szárnyalni. Úgy látja, hogy a multiplatform címeknél nehéz mind a két platformra optimálisan fejleszteni, mert másban jobb az egyik konzol a másiknál (és akkor a PC-s fejlesztés is faéket tehet a fogaskerékbe).

Egy későbbi posztban hozzátette, hogy főleg a Resident Evil (8): Village-ről beszélt (így ennél bajos a 1080p/60 FPS a PlayStation 5-ön), és ez érzékelhető volt a játék első, bejelentő videójában is, mert még pár hónapja is teljesítménybeli problémákkal küszködött a Capcom (amit a Sony arra kényszerített, hogy a konzolról, vagy legalábbis annak fejlesztőkészletéről kell a trailerhez anyagot rögzíteni… és emiatt volt a frame rate furcsa), miközben az Xbox Series X gond nélkül elfuttatja az új „rezit”. Viszont az RE Engine miatt úgy gondolja, hogy a Capcom ezen gyorsan javítani tud.

És ez az árkülönbség a Sony-nak még keresztbe tehet. Talán pont ezért kereste fel mindegyik nagyobb kiadót a „kék” cég pár exkluzív megállapodásért?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu