Menu

Metro-sorozat: nem várt irányba indulhat a következő rész fejlesztése

Az Embracer Group felvásárolta a Metro alkotóit és még 7 másik stúdiót, íme a részletek arról, hogy mire számíthatunk az akvizíció után.

 

A THQ Nordic és Deep Silver tulajdonoscége az Insurgency alkotóira is rátette a kezét.

Hónapokkal azután hogy kijelentették, hogy nem zárkóznak el további stúdiók felvásárlásától, a THQ Nordic anyavállalata bejelentette nem kevesebb, mint 8 új stúdió akvizícióját, tovább növelve már eddig sem kicsi munkacsapatát, néhány kiemelendő új szereplővel, mint például, a Metro saga alkotóival, akik most már szintén az Embracer Group cégcsoport alá tartoznak, s ettől függetlenül folytathatják munkájukat a Saber Interactive ernyője alatt, akik a sikeres World War Z-ért feleltek, melyet a csoport szintén pár hónapja szerzett meg.

Az 4A Games új IP-n dolgozik, miközben a Saber Interactive-al is együtt munkálkodnak egy multiplayer projekten.

Érdekes és váratlan módon a két fejlesztő egyesítette erőit egy új cím elkészítéséért, mely “kombinálni fogja az A4 Games AAA produkciós értékeit, grafikusi tudását és technológiai fejlettségét a Saber Interactive multiplayer-es tapasztalatával.” Emellett a stúdió bejelentette, hogy dolgozik egy új AAA-játékon is, melyben „felhasználnak minden tapasztalatot, amelyet az elmúlt 10 év Metro-sorozaton folytatott munka eredményezett.”

Az A4 Games feje Dean Sharpe azt mondta, hogy a stúdió legközelebb egy multiplayer Metro játékon dolgozik majd, egy „jóval ambíciózusabb új IP” mellett.

Többet nem is tudni ezekről a projektekről, bár az igazság az, hogy az 4A Games már egy éve toboroz munkatársakat jövőbeli videójátékaihoz. A Metro alkotói mellett mást is nyert a vásárlás során az Embracer Group, konkrétan másik 7 stúdiót, köztük jelentősebb az Insurgency akciósorozat alkotóbrigádja, a New World Interactive. Szintén a Saber Interactive alatt dolgoznak majd, akikkel együtt fejlesztik az Insurgency: Sandstorm konzolverzióját, melyet 2021 első felében adnak ki, várhatóan PS5-re és Xbox Series X-re is. Másrészt egy teljesen új bejelentetlen játékon is dolgoznak, mely szintén egy új IP lesz.

A felvásárlás a MisBits készítőit is érintette, mely játék jelenleg Early Access-ben elérhető, az Immortal Realms: Vampire Wars készítőit, illetve még az iparág veteránjaiból toborzott Rare Earth Games stúdiót is, akik multiplayer akciójátékok fejlesztését folytatják PC-re, konzolra és felhőbe. Itt van még a Vermila Studios is, a Crisol: Theater of Idols készítőivel. A teljes lista lentebb látható:

 

  • 4A Games (Metro-sorozat)
  • New World Interactive (Insurgency: Sandstorm)
  • Pow Wow Entertainment (Misbits)
  • Palindrome Interactive (Immortal Realms: Vampire Wars)
  • DECA Games (szakértői a F2P és mobiljátékoknak)
  • Rare Earth Games (új stúdió veteránokkal a fedélzeten)
  • Sola Media (TV és filmjogok feldolgozásán tevékenykednek)
  • Vermila Studios (Crucible: Theater of Idols)

 

Mindössze pár hónappal ezelőtt jelentette be az Embracer Group, hogy nagyjából 120 játékuk áll fejlesztés alatt, melyekből 70 még egyáltalán meg sem jelent. Ezekkel az új akvizíciókkal a THQ anyavállalata tovább erősödik a játékiparban.

Forrás: 3DJuegos, GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu