Metro-sorozat: nem várt irányba indulhat a következő rész fejlesztése

Az Embracer Group felvásárolta a Metro alkotóit és még 7 másik stúdiót, íme a részletek arról, hogy mire számíthatunk az akvizíció után.

 

A THQ Nordic és Deep Silver tulajdonoscége az Insurgency alkotóira is rátette a kezét.

Hónapokkal azután hogy kijelentették, hogy nem zárkóznak el további stúdiók felvásárlásától, a THQ Nordic anyavállalata bejelentette nem kevesebb, mint 8 új stúdió akvizícióját, tovább növelve már eddig sem kicsi munkacsapatát, néhány kiemelendő új szereplővel, mint például, a Metro saga alkotóival, akik most már szintén az Embracer Group cégcsoport alá tartoznak, s ettől függetlenül folytathatják munkájukat a Saber Interactive ernyője alatt, akik a sikeres World War Z-ért feleltek, melyet a csoport szintén pár hónapja szerzett meg.

Az 4A Games új IP-n dolgozik, miközben a Saber Interactive-al is együtt munkálkodnak egy multiplayer projekten.

Érdekes és váratlan módon a két fejlesztő egyesítette erőit egy új cím elkészítéséért, mely „kombinálni fogja az A4 Games AAA produkciós értékeit, grafikusi tudását és technológiai fejlettségét a Saber Interactive multiplayer-es tapasztalatával.” Emellett a stúdió bejelentette, hogy dolgozik egy új AAA-játékon is, melyben „felhasználnak minden tapasztalatot, amelyet az elmúlt 10 év Metro-sorozaton folytatott munka eredményezett.”

Az A4 Games feje Dean Sharpe azt mondta, hogy a stúdió legközelebb egy multiplayer Metro játékon dolgozik majd, egy „jóval ambíciózusabb új IP” mellett.

Többet nem is tudni ezekről a projektekről, bár az igazság az, hogy az 4A Games már egy éve toboroz munkatársakat jövőbeli videójátékaihoz. A Metro alkotói mellett mást is nyert a vásárlás során az Embracer Group, konkrétan másik 7 stúdiót, köztük jelentősebb az Insurgency akciósorozat alkotóbrigádja, a New World Interactive. Szintén a Saber Interactive alatt dolgoznak majd, akikkel együtt fejlesztik az Insurgency: Sandstorm konzolverzióját, melyet 2021 első felében adnak ki, várhatóan PS5-re és Xbox Series X-re is. Másrészt egy teljesen új bejelentetlen játékon is dolgoznak, mely szintén egy új IP lesz.

A felvásárlás a MisBits készítőit is érintette, mely játék jelenleg Early Access-ben elérhető, az Immortal Realms: Vampire Wars készítőit, illetve még az iparág veteránjaiból toborzott Rare Earth Games stúdiót is, akik multiplayer akciójátékok fejlesztését folytatják PC-re, konzolra és felhőbe. Itt van még a Vermila Studios is, a Crisol: Theater of Idols készítőivel. A teljes lista lentebb látható:

 

  • 4A Games (Metro-sorozat)
  • New World Interactive (Insurgency: Sandstorm)
  • Pow Wow Entertainment (Misbits)
  • Palindrome Interactive (Immortal Realms: Vampire Wars)
  • DECA Games (szakértői a F2P és mobiljátékoknak)
  • Rare Earth Games (új stúdió veteránokkal a fedélzeten)
  • Sola Media (TV és filmjogok feldolgozásán tevékenykednek)
  • Vermila Studios (Crucible: Theater of Idols)

 

Mindössze pár hónappal ezelőtt jelentette be az Embracer Group, hogy nagyjából 120 játékuk áll fejlesztés alatt, melyekből 70 még egyáltalán meg sem jelent. Ezekkel az új akvizíciókkal a THQ anyavállalata tovább erősödik a játékiparban.

Forrás: 3DJuegos, GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu