Ubisoft-botrány: Assassin’s Creed: Valhalla ex-rendezőjét kirúgták!

Ashraf Ismailt kirúgták a francia kiadótól – úgyhogy nem volt elég az ő hátralépése: Yves Guillemot kitette az Assassin’s Creed: Valhalla korábbi rendezőjének a szűrét!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Ubisoft egyik fontosabb embere, Ashraf Ismail önszántából lemond az Assassin’s Creed új felvonásának rendezői munkálatairól, hogy a magánéletét helyre tudja állítani (ugyanis hazudott a házastársi viszonyáról, miközben egy évig randizgatott egy rajongóval…). Eddig úgy is tűnt, hogy később visszajöhet a Ubisofthoz Ismail, de erről le is mondhatunk – a Ubisoft bejelentette, hogy nincs helye már a cégnél.

A belsőleg zajló, külső cég által végzett nyomozások a szexuális zaklatások miatt oda vezettek, hogy Ismailt kirúgták a Ubisofttól, így ő már nem a francia cég alkalmazottja. Ez pedig az Assassin’s Creed IP-jét is megváltoztathatja a jövőben, ugyanis nagy Ismail befolyással rendelkezett a sorozat felett. Ő volt az Assassin’s Creed IV: Black Flag, illetve az Assassin’s Creed: Origins rendezője is.

De a nyomozások még mindig tartanak: a Gamasutra arról tudósít, hogy több személy körül is vizsgálódnak: Jonathan Dumont (az Assassin’s Creed: Odyssey kreatív rendezője, erőszakos viselkedés, szexizmus, homofóbia), Hugo Girard (a Gods & Monsters küldetésekért felelős rendezője, erőszakos viselkedés, szexizmus), Marc-Alexis Cote (a Ubisoft Quebec felelős producere, szemet hunyt a túlzásba vitt politika mellett, erőszakos viselkedés, nepotizmus), és a site még megemlíti, hogy az egyébként évek óta nem látott Skull & Bones-t fejlesztő szingapúri Ubisoft-stúdióban erősen jelen van a szexizmus, a rasszizmus, az erőszakos viselkedés, és mások kihasználása. A francia kiadó nem reagált a Gamasutra írására.

Úgyhogy a távozók listája lassan, de biztosan bővül tovább, és még mindig nem látni az alagút végét. És ebből bizony egy dolog jön csak át számunkra: a Ubisoft gyökerestől nem fogja azonnal kigyomlálni a problémát. Ehhez több idő kell, és addig még képletesen is, de hullani fognak azok a fejek. Hogy mennyi? Nem tudjuk még.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu