Az Xbox-vezérnek tetszik a PlayStation 5 hűtési rendszere

Phil Spencer elismeri, hogy a rivális konzol hűtési rendszerét egész jól összerakta a Sony.

Az Xbox-vezér az Animal Talking podcast vendége volt, és itt kifejezte, hogy tetszik neki a Sony PlayStation 5 hűtési rendszerének dizájnja, és tiszteli a PlayStation csapatait. Hozzátette, hogy nem csak a Microsoft, de a Sony is küzd a fizikával, mert a hűtés (ez az Xbox Series X-re is vonatkozik) nagy kihívást állít a két konzolgyártó cég elé, ugyanis mind a két konzolban (és azok variánsaiban…) nagyobb erő rejlik, és több energiát is igényelnek. A CPU és a GPU miatt erős számítógépeknek titulálta Spencer a PlayStation 5-öt és az Xbox Series X-et is.

Spencer a saját konzoljának dizájnjáról azt mondta, hogy nem véletlen a toronyház – egy nagy ventillátort szerettek volna, amit lassabban forgathatnak. Ez pedig a hangkeltés minimalizálása miatt volt fontos: a lassabban forgó hűtőszerkezet nem fog akkora zajt kelteni, és Spencerék egy halk konzolt szerettek volna, a tervezés során pedig erre koncentráltak. Ezzel pedig azt reméli, hogy nem lesz meg az Xbox Series X-ben az a bizonyos nagy hangmagasságú zaj, amit sok konzol kiad magából, ha terhelés alatt van. (A PlayStation 4 Pro esetében ez inkább egy porszívó stílusát követi a hangzás tekintetében.)

Spencer azt mondja, hogy a PlayStation 5 nagyobb órajelek (CPU, GPU) használata révén több hőt fog generálni, de ez nem csak a Sony problémája, ami nem csoda. Az Xbox Series X-ben is 52 CU (compute unit, számítási egység van) 1,825 GHz-n, míg a PlayStation 5-ben 36 CU van, igaz, 2,23 GHz-n. Nem véletlenül függőleges dizájnú a PS5 sem (és nem véletlenül hatalmas darab!).

A PlayStation 5 és az Xbox Series X is feltehetőleg novemberben fog elstartolni. Az utóbbi konzolnál november 6-a tűnik gyanús időpontnak, míg az előbbi esetében november 13-a vagy 20-a lehet a lehetséges első nap.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu