Mégsem lesz olyan olcsó az Xbox Series X?

Egy hazánkban is ismerős cég talán túl korán leplezte le a Microsoft még meg sem erősített árcéduláját.

Ez a cég pedig nem más, mint a Monster Energy. Mi köze van egy energiaitalt gyártó cégnek a Microsofhoz? A kérdés jogos. Régebben például a Call of Duty-sorozatban kínáltak a „szörnyfogyasztóknak” mondjuk plusz XP-t a kódokkal, de most a Halo Infinite-tel állt össze a Monster. Lesz egy nyereményjátékuk, de azért ez Amerikára vonatkozik, nem pedig Európára, úgyhogy a részletekbe nem nagyon megyünk bele, ugyanis rátérnénk a fontos részletekre.

Szóval a nyereményjátékban a nyertesek markát ütheti egy Xbox Series X és egy Halo Infinite is. Talán ezért is december végéig játszhatnak a résztvevő játékosok, mert ugye Master Chief kalandját szépen eltolták 2021-re, amivel a next-gen Xbox elbukta a talán legfontosabb nyitócímét. Mindegy, szóval konzolt és játékot szerezhetnek az energiaitalt fogyasztók, ez rendben van…

…ám ott már gyanakszunk, hogy 200 nyertes lesz. És mellé hozzáírták, hogy a nyeremények teljes összege megközelítőleg 119998 dollár. Ha azt elosztjuk 200-zal, akkor egy nyertes nyereményének csomagja 599,99-re jön ki. Tehát a Monster szerint az Xbox Series X 599,99, azaz 600 dolláros áron startolhat el állítólag november 6-án, ha hihetünk a nemrég kiszivárgott kontrolleres híreknek. Az pedig euróban is valószínűleg 600 lesz, így pedig forintban minimum 215-220 ezer forint lehet majd a redmondi cég erősebb új Xbox-a (mert ugyanis lesz nekik egy Xbox Series S is, amit állítólag szeptemberben fog a Microsoft bejelenteni…).

Erre mondják azt, hogy jaj, de kínos – nem véletlenül használt a Monster megközelítőleges szót a nyereményjáték játékszabályzatában, hiszen így védheti magát, ha a Microsoft számonkérné az energiaitalos céget. Persze mindez nem hivatalos, de nyugodtan tekinthetjük megközelítőleges árnak. És a Sony ez alá be tudna talán menni a PlayStation 5-tel, igaz, nekik nincs olyan szolgáltatásuk, mint a Microsoftnál a Game Pass.

Forrás: JVL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu