Az Apple saját felhőalapú játékszolgáltatást tervez

Nagy ám az a cloud-gyümölcsöskert, és egyre többen igyekeznek szakítani a fáiról – Az Apple új riválisa a Google Stadia és az xCloud lehet.

 

Az Apple a játékipar ellenszegülése folytán került rivaldafénybe a múlt héten. Az Epic Games-el folytatott harcára az egész világ felkapta a fejét, miután a cég eltávolította az Epic játékát, a Fortnite-ot az App Store-ból, amiért annak kiadója nem tartotta tiszteletben a… nos, az Apple-nek fizetendő sarcot. Elég hasonló ez ahhoz, ami a Google Stadia-val és az xCloud-al is történt, két felhőalapú játékszolgáltatással. S ha már ennél a fajta szolgáltatásnál járunk: pontosan ebbe tervez belevágni az almás cég Cupertino-ból.

 

 

A vállalat, hogy versenyre kelhessen a Microsoft xCloud-jával és a Google Stadia-val bejegyeztetett egy szabadalmat, mellyel „5G hálózatokon kíván interaktív, felhőalapú játékrenderelést folytatni.” Ezt az európai bejegyzésű szabadalom részletesen kifejti, mely egyébként innen elérhető. A regisztráció tavaly februárban történt, de csak most lett hivatalos.

Mint gyakran előfordul ilyen esetekben, a szabadalom inkább egy ötlet, mint terv, és nem biztos, hogy megvalósul. Azért a közelmúlt eseményei bizakodásra adhatnak okot az Alma rajongóinak: bár sok helyről kapja az ívet a vállalat üzletpolitikája, mégis lehet, hogy ez a direkt rivalizálás valóban arra készteti a céget, hogy beszálljon a videójátékiparba, ráadásul a felhőn át, mint körülötte más cégek is csinálják. Ez különösen akkor valószínű, ha a cég izmozni akar egy kicsit azután, hogy az Epic Games ilyen randán bemutatott neki a Fortnite-al.

Arra még várnunk kell, hogy kiderüljön milyen tervei vannak a cégnek a szabadalommal. Az is lehet, hogy elkallódik az ötlet, de talán a következő nagy bejelentése lesz a cégnek, ki tudja? Az biztos, hogy a lehetőség már nyitva áll előttük, már csak rajtuk áll, hogy átlépik-e a gaming kapuját, avagy sem. A szolgáltatás az egyre gyorsabb internetnek köszönhetően még dominánssá válhat az elkövetkező években, nem csoda, ha az Apple még most fel akar szállni a sikerbe vezető vonatra.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu