Call of Duty: Black Ops Cold War – Itt vannak az első hírek [VIDEO]

Az FPS sorozat augusztus 26.-án lerántja a leplet titkairól – akkor jön ugyanis a Call of Duty: Black Ops Cold War hivatalos prezentációja.

 

Itt az első artwork és teaser videó a Call of Duty: Black Ops Cold War-ból, és hát izgatottak vagyunk. Az Activision, a Treyarch és a Raven Software tovább izgatja az embereket, ezúttal már nyíltan megszellőztetve egy olyan témát, ami sokakat érdekelni fog, olyanokat is, akiket maga az FPS-lövöldözős műfaj hidegen hagy. A Cold War – azaz a hidegháború az emberiség történelmének egyik legérdekesebb (és egyben legijesztőbb) időszaka volt, amikor is a Végítélet órája egyre csak közelített az éjfélhez, a biztos pusztulásunkhoz, s ügynökök akciói tartották távol tőlünk a világvégét a gombafelhők árnyékában, folyamatos atomtesztek mellett. A játék ezt az atmoszférát ígéri megidézni, hivatalos bemutatója augusztus 26-ra várható.

A játék hivatalos accountja közzétett egy rövid videót, s egy új artwork leleplezését is megjátszotta, ami olyan komolyra sikeredett, hogy akár a játék borítója is lehetne. Jelen pillanatban mást nem tudunk a gameről. Még megjelenési dátumunk sincs, de most megkockáztatnánk, hogy a novemberre tippelünk, nem csak azért, mert akkortájt várható a PS5 és az Xbox Series X is, hanem mert ez a sorozat egyik megszokott megjelenési időpontja. A játék egyébként jön PS4-re, Xbox One-ra és PC-re, tehát nem csak next-gen konzolokra.

 

 

Az artwork maga nagyon erős, bátor, újságkivágásaival máris hatásos képet fest a korszakról, amelyben a játék játszódik majd, ehhez jön még a szemüvegben megjelenő, visszatükröződő rakéta… Tökéletes teaser. A játék azt ígéri, hogy visszatér a sorozat gyökereihez, elhagyva a futurisztikus környezetet, hogy a letűnt korok történelmi eseményeire s atmoszférájára összpontosítson.

A kiadó videót is közzé tett Jurij Bezmenov főszereplésével, aki egyébként egy újságíró és KGB informátor volt, egészen addig míg meg nem undorodott a KGB módszereitől, melyekkel kormányokat döntött meg, s ezért nyugatra nem disszidált. Figyelmeztetése a következő:

Egy „Perseus” kódnevű szovjet ügynök férkőzött be a legfelső amerikai körökbe, feladata addig torzítani a tényeket s felforgatni a fennálló rendszer értékrendjét, míg az emberek önként és dalolva el nem fogadják a szovjetek győzelmét a fegyverkezési versenyben. Máig nem tudni, hogy kicsoda ez a Perseus, s hogy folytatja-e tevékenységét, s ha igen, honnan…

Bezmenov a KGB módszertanát is ismerteti: először 10-15 éven át tartó finom agymosás folyik, hogy az emberek lassan, de biztosan kétségbe vonják értékeiket, s elveszítsék cselekvőképességüket, önbecsülésüket, elveiket: ez a demoralizáció. Ezután jön a destabilizáció, a bomlasztás: tönkre tenni a gazdaságot, az idegen országokkal ápolt kapcsolatokat, a honvédelmet. Ezután a krízis előidézése következik az agresszív és gyorsan bekövetkező társadalmi és gazdasági változások által. Végül pedig az ironikusan normalizációnak gúnyolt végső folyamat, amikor is az ország élére állított bábkormány hamis ígéretekkel a KGB kénye-kedve szerint kezdi formálni az ország arculatát.

Ismerd meg a történelmet, vagy elköveted ugyanazon hibákat! – üzeni a videó.

 

 

A kemény aktuálpolitikai áthallásokkal is bíró előzetes igazán hidegrázós, úgy tűnik, hogy ezt a játékot gondolkodó emberek készítik.

Figyelem, ahogyan Bezmenov úr figyelmeztetett minket: az óra ketyeg, a katasztrófa – és a játék –  elkerülhetetlenül közelít.

 

 

Még nem sokat tudunk a COD 2020-ról, de most már nagyon várjuk. A videó és a kép remek ízelítő abból, hogy mire számíthatunk.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu