Nvidia: „2020 lesz a legjobb év a játékipar történetében”

Az Nvidia CEO-ja felhívta a figyelmet az olyan új technológiák térnyerésére, mint a ray-tracing, melyet az új konzolok is alkalmazni fognak.

 

A 2020-as év eddig végtelenül hosszúnak tűnt, tudjuk jól, miért. Akárhogy is, vagy így, vagy úgy, de nekifutunk ezen szokatlan év második felének is. Izgalmas időszak lesz ez, hiszen jön az Xbox Series X és a PlayStation 5, olyan játékok megjelenésével nagyjából egy időben, mint a Cyberpunk 2077, emiatt pedig az Nvidia főnöke szerint lehet, hogy ez lesz az iparág történetének legerősebb időszaka. Legalábbis a cég feje, Jensen Huang ezt mondta második pénzügyi negyedévük eredményeinek ismertetése közben.

„Nagyon erős második menetre számítunk a videójátékok ringjében.” – mondta Huang a befektetőknek, hozzátéve: „Szerintem ez lehet az egyik legjobb esztendő a videójátékok történetében, ennek egyik oka, hogy a PC hatalmas platform lett. […] Hatalmas platform a játékra. A második oka a valós idejű ray-tracing, amely valódi siker. A jövő standard-jét látjuk, a játékok gyönyörűen festenek, ez valóban a következő szint.”

A fejlesztők hatalmas ugrásra készülnek.” – Jensen Huang

Persze a fentebbi inkább csak az Nvidia elvárásait tükrözi a gaming világában, de a cégvezér nagyon biztos az idei év sikereiben, ismét hangsúlyozza, hogy ez különleges év lesz: „A harmadik faktor az új konzolok megjelenése. A fejlesztők hatalmas ugrásra készülnek. S mivel a videójátékok világa most ennyire színes, s azt figyelembe véve, hogy otthonaikban most hány ember játszik, elmondható, hogy ez lehet az egész iparág történetének legelképesztőbb éve.”

Jensen Huang ezután megragadta az alkalmat, hogy rávilágítson a Nintendo Switch nagyszerű eladásaira, a konzoléra, amely az ő technológiájukat használja. Utána pedig megjegyezte: „Szerintem ez egy hatalmas második félév lesz.” Jelenleg az Nvidia elkezdte az előkészületeket az új generációra azzal, hogy kártyáin teljes DirectX 12 Ultimate támogatást nyújt, s egy internetes visszaszámlálással, mely szeptemberre mutat, amikor is a cég bejelenti új GPU-it. Majd meglátjuk mi vár még ránk, s milyen évet zárunk majd végül.

Source: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu