A Nintendo Switch-ből több fogy az év végén, mint a PlayStation 5-ből?

Egy japán elemző cég szerint a Sony új masináját alaposa lehagyja eladásokban a Nintendo már bejáratott hybrid konzolja.

Az Ace Securities Co., egy piaci elemző – ami azért videojátékos tulajdoni részekkel is bír – egy új elemzést ett közzé, és az Esuteru, egy szintén japán website publikálta a minket érintő részt – szerencsénkre a DualShockers lefordította angolra nekünk a lényeget.

A piackutatók szerint egyre több cég lassan csökkenti a koronavírus miatt felmerült extrém igényt a játékok iránt (de azért az üzleti előrejelzéseiket nem módosítják), ám a Nintendo ezzel szemben kivételes helyzetben van. Szerintük a Nintendo Switch február (!) óta készlethiánnyal küszködik, és június óta ez a helyzet nem javult – akkor állt helyre a gyártás, úgyhogy az azóta eltelt minimum két hónap során sem rázódott vissza a rendes kerékvágásba a kereslet-kínálat elve. Az Ace Securities szerint a Nintendo egy olyan rendszerrel rendelkezik, ami képes a jelentősen megnövelt és legyártott termékeket kiszállítani, de nincsenek arra utaló jelek, hogy ezek a Switchek tényleg a boltokban vannak.

És itt jön az érdekesség: a Nintendo üzleti teljesítményét erősnek várják a következő negyedévek során, és a most is fennálló (talán üzletileg direkt alkalmazott…?) készlethiány (amit a Nintendo a NES és a SNES Classic esetében is alkalmazott!) miatt is képes lesz több példányban fogyni a PlayStation 5-höz képest Japánban a karácsonyi időszakban, holott a Sony konzolja jóval erősebb lesz…

Azért ez nagyon erős kijelentésnek nevezhető még akkor is, ha csak a japán piacot figyeljük. Ott az Xbox Series X-nek nem biztos, hogy sok esélye lesz (a Microsoft már-már tradicionálisan lemarad a Sony-Nintendo páros konzoljaitól), így a Nintendo Switch és a PlayStation 5 fog dominálni. Kérdés, hogy az új masina TÉNYLEG alulmarad-e a „kapcsolóval” szemben. Persze itt még közrejátszik a Nintendo Switch Lite, illetve majd a PlayStation 5 Digital Edition is – mindkét vasnak lesz (van) egy alacsonyabb szintű változata.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu