Resident Evil: Netflix sorozat lesz belőle, nem vitás

MOZI HÍREK – A Jade és Billie Wesker története alapján készülő Resident Evil-sorozat a Netflix-re érkezik, s New Raccoon City-ben fog játszódni.

 

Figyelem: hivatalos a Resident Evil-sorozat: a Netflix megerősítette!

A Netflix rajta tartja ujjait a játéksorozatok ütőerén. Az olyan produkciókkal, mint a Castlevania vagy a The Witcher-sorozat – mely ugyan irodalmi alapokon nyugszik, mégis erősen támaszkodik egy játéksorozat sikerére – már jó nyomon jár a társaság, s ezt a felhozatalt most kiegészítik még egy adaptációval, mely most már hivatalosan is érkezik. Egy évnyi találgatás után ez most már biztos, sorozatot kap a Resident Evil-sorozat, méghozzá a Milla Jovovich-filmek producerétől. (Hogy ez jó vagy rossz, azt mindenki döntse el maga.)

„Mikor a Wesker lányok New Raccoon City-be mennek, a titkok melyekre fényt derítenek mindennek a vesztét okozhatják.” – írja a Netflix hivatalos Twitter-accountja. Ahogy azt a The Hollywood Reporter hozzáteszi, a Resident Evil-sorozat két korban meséli el történetét. Az egyik szál ebben a Raccoon City-ben zajlik majd, ahol is a 14 éves Jade és Billie Wesker a városba költöznek, hogy aztán sötét titkokra leljenek.

A második idővonal már egy apokaliptikus jövőbe visz, amelyben egy 30 éves Jade próbál túlélni, akit a múltjának titkai kínoznak magáról, testvéréről és apjáról. A bejelentéssel közölték, hogy a produkciós cég a Constantin Film lesz, igaz, ezt már 2019 eleje óta rebesgették, most azonban már biztosra tudjuk a sorozat készítőinek kilétét is: a rendező Bronwen Hughes lesz, aki korábban olyan sikeres és színvonalas sorozatokon dolgozott, mint a Breaking Bad, a Better Call Saul és a The Walking Dead; eközben az író és showrunner Andrew Dabb lesz, aki az Odaátban tevékenykedett ugyanebben a pozícióban.

 

 

A sorozat tele lesz régi ismerősökkel, s olyan dolgokkal is, melyeket az emberek még sosem láthattak.” – Andrew Dabb

A Resident Evil a kedvenc játékom.” – mondja Dabb. „Rendkívül izgatott vagyok, hogy egy új fejezetet mesélhetek el ebben a hihetetlen történetben. […] A sorozat tele lesz régi ismerősökkel, s olyan új, őrült, vérszomjas dolgokkal, melyeket még sohasem láthatott korábban a közönség.” Igazság szerint ez a sztori mondjuk némiképp eltér attól, amelyet februárban a netre szivárogtattak, akkor ugyanis még úgy nézett ki, hogy a történet egy ‘Clearfield’ nevű városkába visz majd minket ehelyett a New Raccoon City helyett, habár minden más stimmel.

Jelenleg nem lehet tudni, hogy ez a Resident Evil-sorozat pontosan mikor veszi kezdetét, habár ahogy arra a különböző pletykák rávilágítottak, az már megerősítést nyert, hogy az első évad 8 epizódból áll majd. Nem ez lesz az egyetlen közeljövőben érkező adaptáció a platformon, a Netflix már bejelentette a Dragon’s Dogma-sorozatot, amely szeptemberben indul, s egy animációs sorozatot a Cyberpunk 2077 és a Cuphead alapján, melyek sok más mellett érkeznek.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu