Alan Wake 2: a Remedy a Control új DLC-jét lényegében be is jelentette!

A Control utolsó DLC-je talán pont meg is erősítette, hogy mi is az a bizonyos következő játék a Remedy univerzumában: az Alan Wake 2.

A következő bekezdéstől csak saját felelősségre javasoljuk az olvasást, ugyanis a Control új, AWE DLC-jével kapcsolatos témáról lesz szó. Szóval mi is ez az Alan Wake 2, ami a következő felvonás lehet a Remedy játékainak megosztott világában?

Jesse Faden, a Control főszereplője Alan Wake-kel, illetve Hartman dokival foglalkozik az AWE-ben. Utóbbi szeretné kihasználni az író valósággörbítő képességeit (de nem csak az övét, hanem Andersonékét és Thomas Zane-ét is – aki játszott az Alan Wake-kel, tudja, kikről van szó). A DLC-ben Jesse-t Alan keresi fel azzal a kéréssel, hogy a nyomozási szektorban (Investigation Sector) a „szörnyet” megvizsgálja. Itt megtudjuk, hogy Hartman doki a minket alkalmazó titkos szervezettel akart közösködni a természetfeletti jelenségek megvizsgálása miatt. Csakhogy az FBC (Federal Bureau of Control) egy természetfeletti bűnözőnek tekintette őt, és bezárták őket a Legrégebbi Házba (Oldest House), amíg ki nem engedték, mivel szerintük nem volt nagyon rájuk veszélyes.

Hartman ezután visszament a Cauldron-tóhoz, ahol a Sötét Jelenség (Dark Presence) átváltoztatta őt a búvárkodása alatt, így komoly veszélyforrássá vált. Ezért az FBC megint bezárta őt, mégpedig a nyomozási szektorban a Bright Falls AWE-régióba… ahol aztán szépen kinyírt mindenkit, ezért lett végül lezárva a teljes szektor. És most jön a lényeg – szükségszerűnek tartottuk a háttértörténet felépítését – legyőzzük végül Hartmant, ám Jesse-t ezúttal Langdon keresi fel (ő a Panopticon szektorban felügyeli a tárgyakat), mert feltűnt neki, hogy egy megváltozott világbeli esemény (Altered World Event – AWE) zajlik Bright Fallsban, ám ez „néhánny évvel később, a jövőben” történik. Alan Wake utolsó üzenete pedig az, hogy egy olyan történetet akar írni, amiben egy hős őt megmenti a sötétségtől… és az a hős Jesse Faden volna.

Ez pedig lényegében megerősíti, hogy 2022 környékén jöhet a Remedy Entertainmenttől az Alan Wake 2. Mivel a finneké az IP minden joga (tavaly nyáron szerezték vissza a Microsofttól!), nincs ennek akadálya… ám úgy tűnik, hogy most Jesse lesz a főszereplő, ami azért nem zárja ki Alan Wake-et játszható karakterként…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu