PS5 DualSense: horrorjátékokban a frászt hozza majd ránk!

A Tormented Souls készítői beszéltek a PS5-ös DualSense képességeiről: „a kezeid között fogod érezni a pókokat!”

 

A játék fejlesztői máris rengeteg felhasználási módot el tudnak képzelni a DualSense kontroller számára az ijesztő gamekben.

A PS5 marketinggépezetének egyik legfontosabb fegyvere a DualSense. Rengeteg szó esett már a haptikus rezgésről a Sony új otthoni konzoljának kontrollere kapcsán, a játékok alkotói pedig rendkívül boldognak tűnnek. Főleg azok, akik horrorjátékokat készítenek. A Capcom a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy a DualSense tökéletes társeszköz volt a Resident Evil 8 túlélő-horror fejlesztése során, köszönhetően a 3D Audio-nak. Most a Tormented Souls indie horror fejlesztői mondtak hasonlót.

A SegmentNext oldalnak adott interjúban a Dual Effect Games elmondta, hogy mi mindenre lesznek képesek majd a DualSense-el a horrorjátékok fejlesztése során, kiemelve, hogy remek eszközt kínál arra, hogy fokozzák a félelmet a játékosban, például saját Tormented Souls-játékukban.

A túlélő-horror készítői több módon is tudják majd használni a kontroller újfajta rezgését félelemkeltés gyanánt: „A DualSense hatalmas jelentőséggel bír majd a PS5 horrorjátékaiban, hiszen segíti majd a játékos beleélését. Elképzelem, ahogyan egy műanyagtárgyat fogsz a karaktereddel, ami tele van pókokkal. A mozgásérzékelővel mozgatod a tárgyat, amire kimásznak a pókok, s te a tenyereden érzed majd azt a sok pici lábat…” – mondja a PQube.

Az mondjuk vicces, hogy pont a Tormented Souls nem fog jönni next-gen konzolokra, legalábbis egyelőre, csak PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re valamikor 2021-ben. Azt ígérték, hogy hamarosan még többet tudunk majd.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu