Ride 4: miként lesz jobb PlayStation 5-ön? [VIDEO]

A Milestone játéka next-gen változattal is támadni fog, de miben is lesz jó a Ride 4?

A Ride 3 nagyon jó volt – mi is eléggé jó értékelést adtunk a Milestone játékának; konkrétan az utóbbi évek egyik legjobb alkotását hozták össze az olaszok. A folytatásból már most megerősítettek egy PlayStation 5 portot (ám az Xbox Series X, illetve a még be sem jelentett, de már maga a Microsoft által is említett Xbox Series S verzióról szó sincs!), és erről Luigi Crocetta, a Ride 4 producere a PlayStation Blogon írt.

Crocetta szerint akár 4K felbontáson is futhat a játék, aminek az élménye stabilabb lesz, mivel a frame rate-tel kapcsolatban a Milestone célkitűzése egyértelműen a 60 FPS. Mivel az akár szót használta, szerintünk ez dinamikus felbontást jelent, így felskálázásról beszélhetünk majd a Ride 4 PlayStation 5-ös verziójában. A játékosok motorjai a legmagasabb szintű shaderekkel és textúrákkal rendelkeznek, de a motorok mellett a környezet is magas kidolgozottsággal fog rendelkezni. Precízebb, élvezetesebb, természetes motorozási élményt ígér Crocetta, amire jelenleg csak annyit tudunk mondani, hogy hisszük, ha látjuk.

A producer utána – ez már egyfajta mém kezd lenni… – a PlayStation 5 SSD-jéről is beszélt. Szerinte ennek köszönhetően jelentősen csökkenni fognak a töltési idők, ami azért tényleg problémás tud lenni pár Milestone-játékban. Így a versenyek előtt kevesebb várakozás lesz, de közben a játékmenet élménye is javulni fog szerinte, mert az SSD révén a textúrák streamelése (a konzolon belül!) felgyorsul, és ez az élményt is megnöveli, mert szerinte a játékosok elmerülhetnek a hangulatban, ahogy 300 km/h sebességgel motoroznak. A DualSense-szel pedig a gáz-, és fékkarnak ellenállása lesz, így hasonlítani fognak a valódi élményhez. A haptikus visszajelzés révén a vibrálást is átélhetjük, ahogy alattunk a gumi kopik a talajon.

A Ride 4 a tervek szerint (a koronavírus ugyanis mindent felboríthat) január 21-én fog megjelenni PlayStation 5-re, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra. Az Xbox Series X verzióról jelenleg nincs információnk… lehet, hogy a Sony itt is valamilyen megállapodást köthetett, hogy időzített exkluzivitást kapjon a játék.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu