HIVATALOS: Xbox Series S megjelenési dátum + részleges gépspecifikációk [VIDEO]

A szivárgás után a Microsoft bátran beleállt a dologba: megerősítést nyert az Xbox Series S megjelenési dátum, valamint a gép tudása is!

 

A ma délelőtt alaposan megrázta a konzolos gaming világot: megerősítést nyert az Xbox Series S létezése, majd nem sokkal később az ára is. Ez lesz a Microsoft visszafogottabb válasza a generációváltásra, melyről már hónapok óta pletykáltak.

A hivatalos bejelentés csak a gép kinézetét fedte fel eddig, s az árat, mely 299 € (itthon ajánlott fogyasztói ára 113.990 Ft) lesz, mellyel máris, a specifikációk pontos ismerete nélkül is nagy eséllyel versenyezhetett a vásárlók kegyeiért. A redmondi anyavállalat azonban úgy döntött, hogy miután megígérték, hogy hamarosan még több infóval jönnek, tartják is a szavukat: 19-re húztak egy lapot, és most már az egész világ tudja, hogy mire lesz képes a kis fehér gép, s hogy mikor is jön pontosan.

A Microsoft büszkén hirdeti, hogy az Xbox Series S lesz minden idők legkisebb Xbox konzolja, nagyjából 60%-al lesz kisebb, mint „nővére”, az Xbox Series X. Hardverileg lesz benne egy 512GB-os egyedi NVME SSD – ez fontos részlet, hiszen ez a konzol csak digitális formában tud majd játékokat lejátszani a hiányzó lemezmeghajtó végett. Videós fronton a gép gyors töltésidőket ígér, s azt, hogy másodpercenként ki-be lépkedhetünk az alkalmazások között, melyek a háttérben nyitva maradnak, s ez a legdurvább next-gen játékokra is igaz lesz!

 

 

Az Xbox Series S november 10.-én jön.

Technikailag, a gép eléri az 1440p-s felbontást, habár 4K felskálázást (rescaling) is támogatni fog játékokban és multimédia tartalmaknál. Képes lesz ugyanakkor akár a 120 FPS-t is elérni, s használni tudja a legmodernebb ray-tracing technológiát is, melyről annyit hallani, s melyet a videójátékok következő mérföldkövének tartanak. Ismét leírom: mindezt itthon 113.990 Ft-ért! (Persze ez az összeg boltonként változhat.)

A videó végül a legfontosabb dologgal zárul: megerősítést nyer az Xbox Series S megjelenési dátum, az XSS jön, érkezik, november 10-én már levehető lesz a boltok polcairól, s hazavihetjük a TV-nk alá!

Úgy tűnik a Microsoft úgy döntött, hogy ezúttal ő akarja megszabni a szabályokat. Ezzel a hivatalos bejelentéssel már tudjuk, hogy mikor érkezik az első next-gen konzol! Már csak az a kérdés, hogy a Microsoft ugyanezt a dátumot szánja-e az Xbox Series X-nek is?

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu