Elképesztően röhejes okból lett Immortals: Fenyx Rising az Ubisoft Gods & Monsters-je

Jogi okokból változtatták meg a Ubisoft Zeldára hajazó játékát Immortals: Fenyx Rising címűre, amelyet legutóbb a Ubisoft Forwardon mutatták be.

Amikor nemrég a Ubisoft Forward műsorát néztem, én is – amolyan Roger Moore-osan – felhúztam a szemöldökömet, amikor megláttam, hogy a Ubisoft Zelda: Breath of the Wild wannabe játéka, a Gods & Monsters-e, immár Immortals: Fenyx Risingként mutatkozott be. A Ubisoft eddig mélyen hallgatott a zavarba ejtő névváltoztatás okairól, azonban a Techraptor oldalnak köszönhetően (akik az Eurogamertől vették át a sztorit) most fény derült a turpisságra.

A változásnak ugyanis, nem kreatív, hanem kényszerű okai voltak, tehát a Ubisoft nem azért cserélt le a nevet, mert a mostani jobban hangozna (szerintünk egyik sem jobb vagy rosszabb) hanem azért, mert a Gods & Monsters védjegyet problémásnak találta egy cég, és talán már ki is találtátok, hogy a Death Straindingban is agyonreklámozott Monster energiaitalt forgalmazó cégről van szó.

Az amerikai védjegyeket intéző hivatal weboldaláról kiderül https://shorturl.at/iptuJ, hogy a Ubisoft még 2019 júniusában próbálta levédeni a Gods & Monsters címet, ezt azonban amiatt hiúsult meg, mert a Monster megtámadta az egész koncepciót, arra hivatkozva, hogy „megtévesztő lehet rájuk nézve ez a márka, ha egy ilyen című videojáték az üzletek polcaira kerül”. Egy ideig arra lehetett számítani, hogy a francia székhelyű multicég szembeszáll a valóban elég megmosolyogtató érveken nyugvó „vádakra”, lévén 2020 májusában még hivatalos úton reagáltak, most viszont úgy tűnk, hogy mégsem akarták megkockáztatni, hogy egy ilyen adott esetben akár évekig is elhúzódó jogi vita és pereskedés miatt halasztódjék el a játék megjelenése, ügy végül inkább „okos enged, szamár szenved” alapon megváltoztatták a játék címét. Ez amúgy még valahogy érthető szituáció és megoldás is, azonban kicsit szintén mulatságos, hogy nem is olyan régen Julien Galloudec, a játék rendezője nyilatkozott arról, hogy a Gods & Monsters cím lecserélésére „nem technikai okokból volt szükség”, hanem csak olyan másik címet kerestek, amely sokkal jobban passzol a játék feelingjéhez. Úgy látszik, ez csak vetítés volt…

Az új címmel ellátott Immortals: Fenyx Rising PS4-re, PS5-re, Google Stadia-ra, Xbox One-ra és Xbox Series konzolokra, továbbá PC és Nintendo Switch és platformokra is tiszteletét teszi majd 2020. december 3-án.

Források: Techraptor, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu