A Silent Hills kudarca után Junji Ito szívesen dolgozna ismét Hideo Kojimával

A japán horror mangaka (képregényíró művész), Junji Ito ugyanakkor elismeri, hogy nem rajong a videójátékokért, de a Silent Hills sztorit sajnálja.

Kevés olyan videojáték franchise van, amelyért annyira vágyakoznának a rajongók, hogy folytatódjék, mint a Silent Hill. Ez különösen azért van, mert a Silent Hills projektet törölték, leginkább Hideo Kojima, a játék alkotója és a brand tulajdonosa, a Konami súlyos nézeteltérései miatt (melyek nagy részben anyagi jellegűek voltak.)

Pedig a játék fejlesztéséhez Kojima nem akármilyen alkotókat verbuvált: Norman Reedus, a Walking Dead sztárját, Guillermo del Toro rendezőt (akik aztán a Kojima-féle Death Strandingban is szerepeltek) és Junji Itót, a japán horror egyik hatalmas mesterét. Egyedül Junji Ito nem dolgozott végül tovább Kojimával, pedig pont most beszélt arról a Polygonnak, hogy egyáltalán nem bánná, ha ismét a Metal Gear-sorozat atyjával dolgozhatna együtt, ha lehetőség nyílna rá.

Az interjúban Ito arról mesélt, hogy bár még a Silent Hills fejlesztésének korai szakaszában keresték meg, mégsem tudott túl sokat dolgozni rajta, mert törölték az egészet, mielőtt még túlságosan belemélyedt volna. Még azt is hozzátette, hogy nem túl járatos a videojátékok terén és sosem játszott a korábbi Silent Hill részekkel. Ugyanakkor azt is kihangsúlyozta, hogy bár ez a projekt dugába dőlt, mégis nagyon szívesen részt venne egy újabb játék fejlesztésében, amennyiben Kojima ismét hívná.

Pár hete egyébként arról írtunk, hogy bár azt csiripelték a japán madarak, hogy ismét Hideo Kojimával dolgozik egy új játékon, ugyanakkor ez egyelőre még egyáltalán nem igaz.

Hideo Kojima legutóbbi játéka, a Death Stranding tavaly év végén jelent meg PS4-re, PC-re pedig idén nyáron jelent meg. A játék kritikáját itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu