Új Splinter Cell- és Assassin’s Creed-címek bejelentése? No de mire…

Nem valószínű, hogy a Ubisoft nevét áldani fogják a rajongók, ugyanis a friss szivárogtatások szerint a két híres franchise nem a hagyományos konzolplatformokra jelenik majd meg.

A Ubisoft bejelentette, hogy a ma este várható Facebook Connect című, az Oculus Rifttel kapcsolatos online eseményen is megjelennek. Mivel a Ubisoftról van szó, ez némi szemöldökráncolásra is adhat okot, hiszen a kiadó eddig – egy kivételtől eltekintve – erősen hanyagolta a VR platformot, különösen, ami az Oculus Riftet illeti. Most viszont egy szivárogtató arról ír, hogy az Assassin’s Creed és a Splinter Cell Oculus Riftre jelenik meg, egészen konkrétan annak egy fejlettebb változatára, az elméletileg szintén ma bemutatásra kerülő Quest 2-re. Ez pedig nem mást jelent, mint hogy természetesen VR- és nem hagyományos konzolokra, vagy PC-re megjelenő kalandokra lehet majd számítani. Persze, ez az Assassin’s Creed játékok esetében még csak nem is annyira tragikus, hiszen rövidesen jön a Valhalla, azonban Sam Fisher fanjai már megint hoppon maradtak és csak arra számíthatnak a jövőben is, hogy ilyen egyedi hardverre készült „spin-offokban”, vagy más francihse-okon belül irányíthassák a legendás szuperkémet.

Egyébként igazából ez a szivárogtatás még csak nem is újdonság, hiszen már hivatalosan is volt szó a két játékról korábban: még tavaly nyáron csiripelték azt a madarak, hogy mind a két franchise-ból VR-játék készül (akkor még úgy volt, hogy az első Oculus Questre), a franciák azonban nem kívánták kommentálni a szóbeszédeket, azóta pedig nem is esett szó a ezekről a játékokról, legalábbis mostanáig.

Érdekesség még, hogy Sam Fisher régi állandó szinkronhangja, a jó öreg Michael Ironside már korábban említette, hogy megint a karakter bőrébe bújik majd. – viszont a Rainbow Six Siege-ben nem ő szólaltatta meg a karaktert, így sokan még reménykedtek, hogy talán mégis kapunk majd egy Splinter Cellt, de így esélyes, hogy a színész a VR-kalandról beszélt. Hamarosan kiderül.

Az Assassin’s Creed új, az Origins óta „RPG-sített” része mindenesetre november 10-én, az Xbox Series X és S premierjének napján debütál majd, Splinter Cellből viszont 2012 óta nem kaptunk új etapot.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu