PlayStation 5: „bajos lett volna egy Xbox Series S-féle kiadás belőle”

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója szerint problémás lett volna a Microsofthoz hasonlóan egy gyengébb next-gen konzolt is piacra dobni.

Igen, ezt itt érdemes tisztázni: tény, két verzió van a PlayStation 5-ből, de a kettő között a különbség (a minimális méretbeli és tömeggel kapcsolatos eltérésen kívül) kizárólag az, hogy a PlayStation 5 Standard Editionben van Ultra HD Blu-ray meghajtó, míg a PlayStation 5 Digital Editionben nincs. A processzor, a GPU, a memória mennyisége megegyezik, így nincsen eltérés a két masina teljesítménye között.

A japán AV Watch is interjút készített Ryannel, és ezt a VGC fordította le. Itt Ryan azt mondta, hogy a múltban nem volt sok eredménye egy különleges, alacsony árazású, gyengébb teljesítményű konzolnak. A Sony is megfontolta ezt az opciót, de a vezetőség gyorsan felfedezte, hogy mennyire problémás lenne ennek megvalósítása. A kutatásuk alapján számukra egyértelmű volt, hogy akik konzolt vásárolnak, 4-7 évig használni szeretnék azokat (nyilvánvaló, ha annyi ideig tart egy konzolgeneráció – lásd a PlayStation 4/Xbox One 2013-as megjelenését…). Ők azt akarják hinni, hogy egy, a jövőre bebiztosított hardvert vásároltak, ami nem avul el 2-3 éven belül (ez mondjuk a PlayStation VR-ról nem mondható el…). Azt hiszik a fogyasztókról, hogy ha most vesznek egy új 4K-s TV-t (ez meg hazánkban nevezhető ritkaságnak…), akkor az a konzol igenis támogassa annak felbontását.

Van benne valami – a Nintendo Switch alap verziójából több fogy, mint a Nintendo Switch Lite-ból. Benji Sales, egy független játékipari elemző a Twitteren azt írta, hogy az előrendelések között túlnyomó többségben a PlayStation 5 Standard Edition van, ugyanis a Sony több pénzt veszít a PlayStation 5 Digital Edition gyártásával. Ebből adódóan a cég szerinte előnyben részesíti a kezdeti készletben az alapverziót a lemezes meghajtóval, mert a 499 dolláros/eurós kiadáson nem bukik annyit eladásonként mint a 399-es, csak digitális verzióval. Szerinte a PlayStation 5 Digital Editionből több jut el majd a boltokba később, és nem biztos, hogy hosszú távú ez a korlátozott készlet belőle, de mégis nehéz lesz a csak digitális PS5-ből találni egyet.

A PlayStation 5 Standard Edition és a PlayStation 5 Digital Edition is november 19-én rajtol el Európában, egy héttel az amerikai rajt után.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu