Fortnite: Save the World: befejeződik a Mac-támogatás

Az Apple és az Epic Games közötti pereskedés áldozata lett a Fortnite: Save the World „mekes” támogatása.

Az Epic Games szerint az Apple megakadályozza őket abban, hogy a Maceseknek szánt patchet terjeszthessék, így emiatt a világmentős Fortnite támogatása véget ér azon a platformon. Ezért ha ők feltelepítenék a játék legújabb frissítését (ez a v14.20-as lenne), akkor Tim Sweeney cége szerint ez bugokat eredményezne a játékosoknak, és az élmény nagyon gyenge lenne emiatt.

Az Epic közleménye szerint nem képesek frissítéseket alárni, hitelesíteni, majd azokat kiadni, így szeptember 23-ától, szerdától a Fortnite: Save the World macOS kiadása nem lesz játszható. Pont emiatt a játékhoz szánt Starter Packok sem vásárolhatóak meg a „nagy almás” platformon (mert azért az iOS mobilos, ez pedig a számítógépes operációs rendszerről szól).

De az Epic Games (ami körül állítólag a Trump-kormány nyomozást indíthat nemzetvédelmi okokból, ugyanis a cégben a Tencentnek, a kínai techgigásznak 40%-os részesedése van – erről tegnap volt szó) kárpótolni akarja a játékosokat – ha bármilyen Save the World Founder’s vagy Starter Packot vásároltak (a fejlesztésekkel együtt), és a játékkal 2019. szeptember 17-e és 2020. szeptember 17-e között játszottak, pénzvisszatérítésben részesülnek, de időt kérnek: akár október 2-áig várni kell a pénz felbukkanására. Az ebben az időszakban V-Buckokból Macen vásárolt Llamák árát is vissza fogják téríteni.

Az érintett játékosoknak semmilyen tennivalójuk nem lesz, és a fiókjukon található, pénzzel vásárolt V-Buckok és tárgyak is megmaradnak. Az Epic még hozzátette, hogy a Fortnite: Save the World (ami nem a Fortnite: Battle Royale, hanem egy co-op, külső nézetes lövöldözős/toronyvédő, tower defense játék!) PC-n, PlayStationön és Xboxon is játszható marad. A cross-progression miatt a hőseink, sémáink és a bázisunkon található minden tárgy automatikusan átmegy az összes támogatott platfomra.

A Fortnite: Battle Royale pedig még működik a macOS-en, de a 13.40-es verzió óta frissítésekben nem részesül az Epic-Apple pereskedésnek köszönhetően.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu