Az Xbox Series S/X után is gyárt majd konzolokat a Microsoft [VIDEO]

Maga Phil Spencer beszélt arról a Yahoo! Finance adott „home office-os” videóinterjújában, hogy a Microsoft nem áll le a konzolok gyártásával az Xbox Series S/X után – Xbox Series X utáni korszakban sem.

Ez különösen amiatt fontos, mert a Microsoft ugye alapvetően óriási hangsúlyt fektet az olyan szolgáltatásaira, mint például a Game Pass, vagy az ahhoz kötődő xCloud, amelynek köszönhetően immár okostelefonon is lehet Xbox játékokkal játszani, úgy, hogy streameljük azokat. Akár logikusnak is tűnhetne tehát az a lépés a Microsoft részéről, hogy nyugdíjba küldik a hardver alapú konzolokat majd az Xbox Series X/S után, azonban Phil Spencer most arról beszélt, hogy erről koránt sincs szó.

Ezek a konzolok „halálát” hangsúlyozó vélemények egyébként már tavaly is nagy hangot kaptak, amikor Google Stadia megjelent a porondon és valahol maga Google közölte a bejelentéskor rendkívül agresszívan, hogy övék a jövő. A november 9-e óta indult Google szolgáltatás az eltelt egy év alatt koránt sem volt meggyőző.

Némi személyes tapasztalat a hírhez épp az elmúlt hónapban próbáltam ki a Stadia ingyenes trialját francia VPN-nel és annyira szegényes a „Pro” által felsorakoztatott ingyenes játékkínálat, továbbá annyira szerencsétlenül drágák, és szintén szűkösek a szolgáltatás keretében megvásárolható játékok, hogy számomra egyáltalán nem alternatíva a Stadia – és gondolom, sokan vannak még ezzel így. Emellett kipróbáltam még a Geforce Now-t, amelyen ugyan „Founder” tagja vagyok, de azzal sem vagyok maradéktalanul elégedett. Végül megnéztem még a Microsoft saját xCloudját: talán ez a legpraktikusabb streaming, viszont a helyenként elég erős input lag és a gyengébb internet miatti kép szétesés okán ez sem alternatívája az igazi, hardcore, vagy akár csak „korrekt” konzolos játéknak.

Talán maga Phil Spencer is belátta ezt a saját xCloudjukra vonatkozóan, mert konkrétan ezt nyilatkozta a francia Yahoo-nak:

„Mindenképpen az a véleményem, hogy később még további konzolos hardvereket fogunk látni.”

Azt azért hozzátette, hogy szerinte egyre inkább a játékosokon van a hangsúly, nem pedig az általuk használt konzolokon. Nyilván, ez marketing bullshitről magyarra lefordítva azt jelenti, hogy a jelenleg több mint 15 millió felhasználóval rendelkező Xbox Game Pass élvez elsőbbséget a redmondi cég számára, amely egyetlen előfizetéssel most sokféle platformon elérhetővé tesz játékokat, legyen szó PC-ről, konzolról, vagy Androidos telefonokról – utóbbi az xCloud streaming szolgáltatásnak köszönhetően.

Az interjúban Spencer természetesen nem mulasztotta el megemlíteni, hogy a következő generációban az Microsoft Xbox Series X lesz a legerősebb konzol. Végül ismét beszélt arról a Bethesda felvásárlását kapcsolatban, hogy a saját stúdióik játékaival kapcsolatban majd ők egyesével döntenek arról, hogy megjelennek-e más konzolokra is.

A drágább Xbox Series X és az olcsóbb Series S november 10-én kerülnek a boltokba.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu