„Egy maréknyi dollárért” vették meg Sergio Leone westernjének jogait – tévésorozat készül belőle

MOZI HÍREK – A Mark Gordon Pictures egy tévésorozat produkciós munkálatait kezdte meg az Egy maréknyi dollárért alapján – olvashatjuk a Deadline cikkében. A cég egyaránt megvásárolta Clint Eastwood és Sergio Leone spagettiwesternjéhez és Akira Kurosawa 1961-es A testőréhez is a jogokat, (utóbbi ugyebár Leone 1964-es filmjének alapja) – minden bizonnyal azért, hogy Kurosawa örökösei nehogy pereljenek a szerzői jogok miatt, mint azt maga a japán rendező tette még a hatvanas években.

A Deadline még azt is írja, hogy a forgatókönyvet a Trónok harca szkriptjének szerzője, Bryan Cogman adaptálhatja, így bár az alapanyagot is figyelembe veszik, viszont a sorozat „modern” megvalósítással meséli el újra a történetet. (Csak aztán ne az legyen a vége, hogy először Clint Eastwood és Marianne Koch karakterei összejönnek, aztán a végén a hősszerelmes Clint kénytelen lesz leszúrni Marianne-t egy tőrrel…)

Az idén kilencvenéves Eastwood tulajdonképpen Az egy maréknyi dollár című filmnek köszönheti, hogy hatalmas filmsztár vált belőle. Természetesen 90 évesen nem ő fogja ismét eljátszani a szerepet – az azért egy kicsit vicces lenne – de hogy Clint helyett kicsoda, arról még nincs információja a Deadline-nak. Logikus döntés lenne, hogy a fia, a 34 éves Scott Eastwood alakítsa a főszerepet, hiszen külsőleg is hasonlít apjára, viszonylag már ismért sztár ő is, illetve szerepelt már ő is egy westernfilmben (Diablo, 2016), amely ugyan közel sem volt olyan jó (ő sem benne), viszont azóta fejlődhetett és egy jó rendező talán ki tudja hozni belőle apja „spirituszát”.

Az Egy maréknyi dollárért teljes filmet a Videa oldalnak köszönhetően alant nézhetitek meg, a Dollár-trilógia összes darabját (Egy maréknyi dollárért, Pár dollárral többért, A Jó a Rossz és a Csúf) pedig itt.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu