Menu

A Switch-ből több fogy majd a next-gen konzoloknál?

Az amerikai NPD egyik elemzője szerint a Nintendo Switch-ből többet fognak vásárolni, mint a PlayStation 5 és az új Xbox Series valamelyik kiadásából.

Mat Piscatella egy blogposztban több előrejelzését is megosztotta, és szerinte a jelenlegi generációs címek iránt is meg fog nőni a kereslet a headsetek és a kontrollerek mellett. A PlayStation 5-ben és a két Xbox Seriesben korlátozott táhely lesz az SSD-kben, és emiatt lehetséges, hogy a külső tárhelybővítések miatt is sokan fizetni fognak. Piscatella hozzátette, hogy a visszamenőleges támogatás, továbbá a next-gen megjelenések úgymond hiánya miatt a jelenlegi generációs játékoknak nagyobb élettartama lesz, így a next-gen konzolokon is megnőhet a kereslet irántuk, és az átmenet nem lesz olyan áttörően megfigyelhető, mint ahogy a korábbi generációk esetében láthattuk.

Piscatella előrejelzései szerint az év végi karácsonyi, továbbá a tengerentúl hálaadási ajándékok között ott lesz a PlayStation 5 és az Xbox Series, és 2021-ben is fogy majd belőlük rendesen, de az év végi időszakot a Nintendo Switch fogja elvinni, ugyanis a next-gen konzolokból hiány lesz, így a Switch lesz a fogyasztók számára kedvező ajánlat, igaz, itt is lehetséges a készlethiány. A koronavírus miatti tavaszi tech-bumm miatt (sokan bevásároltak akkor az otthonmaradás miatt) idén év végén nem biztos, hogy lesznek komolyabb leárazások… talán a PlayStation 4 és az Xbox One kaphat ilyen kedvezményt a Black Friday (Fekete Péntek, a hálaadás utáni nap novemberben) során, de nagy hatása nem lesz Piscatella szerint.

Az ég pedig kék, azaz a Call of Duty: Black Ops Cold War lesz az év legjobban fogyó játéka, hogy a CoD sorozatban 12. évben legyen a legtöbb eladást felmutató játékfranchise az amerikai piacon. Még egy érdekesség: az előfizetések iránti kereslet is beindulhat, és a next-gen konzolok miatt az ilyen szolgáltatások kedvezően járhatnak – például a(z Xbox) Game Pass Ultimate lehet jó helyzetben.

Erőteljes, de reális előrejelzésnek tűnik Piscatella gondolatmenete.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Cammy (Street Fighter)

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu