Demon’s Souls: a korai benyomások

Lance McDonald, aki a Souls-játékokban felfedezett már egyet s mást, kipróbálhatta a Demon’s Souls PlayStation 5-ös remake-jének egy kisebb szegmensét.

McDonald nemrég a Bloodborne-nal dobott egy nagyot: konkrétan neki köszönhető a nem hivatalos patch, amivel a FromSoftware játéka PlayStation 4 Pro-n 60 FPS-sel fut. Most a Bluepoint Games és a Sony Interactive Entertainment Japan Studio felújítását élhette át, és erről a Twitteren több részletet is közölt, ugyanis a Sony biztosított számára néhány bennfentes infomorzsát.

McDonald nagyon boldog azzal kapcsolatban, amit eddig látott, igaz, a játékmenetes bemutató videóról is hasonlóan vélekedett. A remake ugyanazt az engine-t használja, mint a Shadow of the Colossus PlayStation 4-es remake-je (azt is a Bluepoint/SIE Japan Studio csinálta), és az eredeti PS3-as kiadással megegyező fájlstruktúrát használ (az ellenfelek és objektumok majdnem megegyező mappákban találhatóak, és a fájlnevek is többnyire azonosak), ezért hisz a remake hitelességében.

Úgy néz ki, mint az eredeti, csak szebben, és néhány boss a PS3-as verzióhoz képest jóval gusztustalanabb lett. Nehézségi szintek tekintetében nem valószínű, hogy történt változás, így nincsen újabb (könnyebb/nehezebb), de erről nem is hallott, úgyhogy még meglephetik őt is. A játékmenet kamerája eltérő a trailerben látottaktól. Futás közben szinte teljesen középpontba jut és kizoomol, hasonlóan a PS3-ashoz, de sétálás és egy helyben állás közben közelebb jön, és picit jobbra elcsúszik. Kivágott tartalmak is vannak: az eredetibe végül be nem jutott textúrákat a Bluepoint bepakolta a remake-be, így szerinte a Bluepoint az eredeti, nem használt dizájnokra építve itt-ott változtathat, hogy a FromSoftware elképzeléseihez közelebb jusson a Demon’s Souls a PlayStation 5-ön.

A 4chanen korábban említett „nincs lélek/test forma” szivárgást megcáfolta: ez ugyanúgy ott van alapból a játékban, nem pedig egy Expert mód mögé lett dugva. A Stockpile Thomas is a remake része, de nem tudja még, hogy ennek mi a célja, vagy milyen akadályokat okozhat. A PlayStation Studios korábban azt mondta, hogy a Fractured mód ki lett véve a trailerben látott megnevezése után, McDonald még ott látta a játékban, de erről sem tudja, hogy milyen célja is lehet. Nem is akar az új mechanikákról beszélni (a Sony ezért eléggé a kezére csapna).

A szeptember 24-én bearanyozott (lemezes gyártásra előkészített) Demon’s Souls remake-et nem adták ki a korai PlayStation 5-ös tesztelőknek, és ő sem látta még a végleges játékot – ezért nem akar a felhasználói kezelőfelületről beszélni, mivel azt még nem véglegesítették. Reménykedik abban, hogy a You Died (meghaltál) szöveg betűtípusát módosítják.

A Demon’s Souls november 19-áén érkezik Európában PlayStation 5-re (mivel a konzol nyitócímei között szerepel).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu