Todd Howard: az exkluzivitásról túl korai még beszélni

Todd Howard, a Bethesda Game Studios vezéregyénisége (sőt, a kiadó Bethesda Softworksé is…) szerint csak akkor fognak lehetséges Xbox-exkluzivitásról beszélni, ha annak itt van az ideje.

Howard nélkül a The Elder Scrolls három legújabb része, a Fallout 3, vagy a Fallout 4 sem valósult volna meg (vagy legalábbis eredeti formájában nem), és ezért több díjat is kapott (2015: Game Developers Choice életműdíj, 2017: az interaktív művészet és tudomány akadémiájának hírességeinek csarnokába is bejutott, és a Gamelabtól a játékipari legendáknak szóló díjat is megkapta). Most a Starfielden dolgozik, és a Gamesindustrynak beszélt arról, hogy mi is lesz a The Elder Scrolls VI és a Starfield sorsa, miután a Microsoft felvásárolta a Bethesda anyacégét, a Zenimaxot.

Howard szerint erről még nem beszéltek részletesen, és ők maguk eddig is játékonként döntöttek arról, hogy legyen-e rajtuk valamilyen exkluzivitás vagy sem, és ezt a Microsoft alatt is követni fogják, ugyanis a redmondi cég mindig is nyíltott volt a más platformokon való megjelenlenítésre (de ennek ellenére kevés példát tudunk felhozni rá). Tíz évvel korábban szerinte nem lett volna lehetséges az, hogy az Office programcsomag (suite) egy iPhone-on (tehát egy Apple-készüléken) fusson.

Nem tudja még, hogy hova haladnak a játékaik, mert eddig Howardék többnyire függetlenek voltak, viszont a The Elder Scrolls-címek esetében az Xbox vagy a Microsoft irányába mindig is volt valamilyen exkluzivitás; a sorozat mindegyik részében partner volt nekik a Microsoft, és a The Elder Scrolls III: Morrowind lényegében egy Xbox-exkluzív volt. A folytatás, a The Elder Scrolls IV: Oblivion is hosszú ideig exkluzív volt Xbox 360-on (a PlayStation 3 kiadás egy évvel később jött csak ki), ahogy a The Elder Scrolls V: Skyrim DLC-i is. Ők maguk fognak arról dönteni, hogy a közönségüknek mi is a legértelmesebb, amikor ennek eljön az ideje, de Howard ezt ma még nem tudja megfogalmazni. Egyetértett a kérdezővel: nehezen tudná elképzelni, hogy a The Elder Scrolls VI PC-n és Xboxon legyen csak elérhető.

De ez azért valamelyest szembe megy azzal, amit az Xbox-vezér Phil Spencer mondott (valahogy megtérülőnek szeretné látni a befektetést, és ez akár exkluzív címeket is jelenthet) …

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu